pic

Tervetuloa pelinjohtajaksi!

Ropecon ♥ pelinjohtajat

Tule pöytäpelinjohtajaksi Ropeconiin! Voit testata kehittämiäsi seikkailuja uusilla pelaajilla ja saada näkökulmia muilta harrastajilta. Pelauttamalla onnistuneita skenaariota pääset jakamaan tietotaitoa ja ideoita muille pelinjohtajille ja pelaajille. Voit myös esitellä uusia pelijärjestelmiä ja -maailmoja tai vain nauttia pelauttamisen riemusta.

Pelinjohtajat saavat Ropeconin viikonloppurannekkeen kahdeksan tunnin pelautuksella tai päivärannekkeen neljän tunnin pelautuksella. Lisäksi pelinjohtajat palkitaan sunnuntaina jaettavalla lootilla, eli ilmaisella roolipelitavaralla. Mitä useamman pelin pidät, sitä korkeammalle kohoat loottiasteikossa.

Ilmoittautuminen pelinjohtajaksi 2018 on päättynyt!

Roolipelivastaavat 2018
Aatu Liimatta ja Arttu Hanska
roolipelit@ropecon.fi

Mitä, miksi?

Pelinjohtajana Ropeconissa voit kokeilla kehittämiäsi seikkailuja tuoreeseen maaperään ja saada näkökulmia uusilta pelaajilta. Voit peluuttaa yli odotusten onnistuneen skenaarion uudelle pelaajakunnalle, jolloin myös muut saavat uusia ideoita. Voit myös esitellä uusia pelijärjestelmiä ja -maailmoja tai vain nauttia pelauttamisen riemusta.

Ropeconin vuoden 2018 teemana on elämä ja yhteisö. Millaisiin yhteisöihin ja elämiin oikein voisitkaan peleissäsi paneutua? Teeman käyttämistä peleissä kannustetaan, mutta se ei ole pakollista.

Pelinjohtajat saavat Ropeconin viikonloppurannekkeen kahdeksan tunnin peluutuksella ja päivärannekkeen neljän tunnin peluutuksella. Päiväranneke on mahdollista päivittää viikonloppurannekkeeksi maksamalla välisumma (12 euroa). Lisäksi pelinjohtajat palkitaan sunnuntaina jaettavalla lootilla, eli ilmaisella roolipelitavaralla. Mitä useamman pelin vedät, sitä korkeammalle kohoat loottiasteikossa!

Jos pelisi ei jostakin syystä toteudu, tulee peliä tarjota uudelleen toisessa ajankohdassa, jos peluutustunnit jäisivät muuten alle lippuun vaaditun rajan. Pelaajat ilmoittautuvat peleihin Konsti-sovelluksella.


Miten pääsen pelinjohtajaksi?

Lue nämä ohjeet ensin huolellisesti. Täytä sen jälkeen jokaisesta pelistäsi roolipelien ohjelmatarjouslomake. Jos kyseinen lomake ei sovellu sinulle tai kohtaat muita ongelmia, kannattaa lähestyä roolipelivastaavaa sähköpostitse roolipelit@ropecon.fi.

Ilmoittautuminen on auki 30.6. asti. Pidäthän huolen, että ehdit tekemään ilmoittautumisesi ajoissa.

Vaikka et olisi ilmoittautunut pelinjohtajaksi, voit toki pelauttaa roolipelejä Ropeconissa. Voit vapaasti vallata tyhjän pelipöydän, kunhan väistyt paikalta, mikäli pöydän varannut pelinjohtaja ilmaantuu paikalle. Jos haluat haalia pelaajia yleisen ilmoittautumisen kautta, ilmoita pelisi roolipelitiskille ja tiskiläiset auttavat. Myös Ropeconin aikana ilmoitetut pelit lasketaan loottiasteikkoon (lootista alempana), kunhan pelit on merkitty pelinjohtajan palautelomakkeeseen.

Vain ennen pelinjohtajailmoittautumisen sulkeutumista ilmoittautuneet pelinjohtajat ovat oikeutettuja ilmaiseen sisäänpääsyyn.

Millaista on peluuttaa Ropeconissa?

Ropeconin kaltainen roolipelitapahtuma on peliympäristönä ihan omanlaisensa, mikä on hyvä ottaa huomioon conipeliä suunnitellessa.


⊕ Käytä valmiita hahmoja. Jos pelin hahmonluonti ei avaudu ummikolle kymmenen minuutin sisään, taloudellisen ajankäytön nimissä kannattaa varautua valmiilla hahmoilla.

⊕ Kirjoita hyvä kuvaus pelistäsi. Haluat erottua joukosta ja kiinnittää pelaajien huomion. Tällä tavalla saat myös helpommin haluamasi tyyppisiä pelaajia. On myös hyvä ilmoittaa, jos testaat uutta peliä, joka on vielä kehitysvaiheessa.

⊕ Harkitse pelin kestoa. Yleinen standardi conipelille on 2–6 tuntia. Ropeconissa pelaajan aika on tavallista kallisarvoisempaa, joten monet kävijät arvostavat lyhyempiä pelejä. Pidä aikataulusta kiinni, sillä pelipöydässä voi alkaa toinen peli. Huomaa, että varaamastasi ajasta menee helposti puoli tuntia pelin käynnistämiseen.

⊕ Huomioi pelitila. Ropeconin pelitilat ovat avoimia ja äänekkäitä ja ihmisiä kulkee edestakaisin, mikä hankaloittaa etenkin tunnelmallisempia pelejä. Yritämme tarjota rauhallisempia tiloja ja yhden pelin huoneita niitä tarvitseville, mutta tilaa on rajallisesti ja ihanteelliset olosuhteet ovat harvinaisuus. Mainitse rauhallisen tilan toiveesi lyhyin perusteluin ilmoittautumislomakkeen ”Vapaamuotoiset terveiset” -kohdassa.

⊕ Harkitse pelaajamäärää. Jos peliin voi osallistua esimerkiksi 3–5 pelaajaa ehdottoman neljän pelaajan sijaan, on helpompaa välttyä pelaajamäärän aiheuttamilta yllätyksiltä. Aseta pelaajien vähimmäismäärä niin pieneksi kuin vain voit, sillä mikäli ilmoitettu minimi ei täyty, sähköinen pelaajailmoittautumisjärjestelmä siirtää pelaajat muihin toivepeleihinsä.

⊕ Aloittelijaystävällisyys on pop. Kannattaa miettiä, vaatiiko pelisi oikeasti aiempaa kokemusta, vai voisiko myös aloittelija liittyä pöytään. Harrastuksen kasvu ja elinvoimaisuus edellyttää myös uusien pelaajien ottamista mukaan. Heistä sitten aikanaan tulee uusia pelinjohtajia ja Ropeconin järjestäjiä.

⊕ Ropeconissa on paljon erilaisia pelaajia. On erityisen tärkeää, että kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti pelikokemukseen, sukupuoleen ja sosiaalisiin taitoihin katsomatta.

⊕ Pelaajat ilmoittautuvat roolipeleihin Konsti-sovelluksella.

Ilmoittautuminen pelinjohtajaksi on päättynyt!

Älä epäröi kysyä, mikäli jokin askarruttaa!
Roolipelivastaava Aatu Liimatta vastaa kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin:
roolipelit@ropecon.fi

Ilmoittauduin pelinjohtajaksi. Mitä nyt pitää tehdä?

Tee conipelisi valmiiksi ennen Ropeconia. Peli kannattaa myös testipelauttaa etukäteen.
Saavu Ropeconiin (Ropecon 2018, 27.–29.7.2018, Helsingin Messukeskuksessa).
Tarkemmat ohjeet toiminnasta conin aikana lähempänä tapahtumaa.


Loot

Sunnuntaina, ennen päättäjäisseremonioita, pääsevät palautelomakkeen palauttaneet pelinjohtajat kahmimaan loottia, ilmaista tavaraa, palkkioksi palveluksestaan. Lootti koostuu pääosin roolipelituotteista ja mukana on usein ihan kunnon löytöjä. Kaikki pelinjohtajat ovat perinteisesti päässeet käymään loottikarsinassa ainakin kerran, eniten pelauttaneet jopa useammin. Loottiin osallistuminen vaatii, että pelinjohtajan palautelappu on palautettu ajoissa.

Halutessasi voit luopua lootista ja sen sijaan päästä käyttämään conin takahuonetta sekä osallistua kaatosaunaan. Kysy tästä lisää roolipelitiskiltä.


Paitatilaus

Pelinjohtajilla on mahdollisuus tilata Ropeconin työvoiman paita nimikoinnilla ja roolipelien ryhmätunnuksella tai sellaisenaan. Voit lunastaa paitasi paikan päällä Ropeconissa.

Paita tulee tilata 17.6. mennessä.
Lisätiedot: roolipelit@ropecon.fi


Pelien mainostaminen ja pelimainoskilpailu

Voit mainostaa peliäsi A4-kokoisella tai sitä pienemmällä mainoksella. Toimita fyysinen kopio mainoksestasi roolipelitiskille Ropeconin aikana, niin se hoidetaan seinälle näkyviin.

Paras mainos palkitaan sunnuntaina lootin jaon alussa. Muista laittaa pelimainokseesi oma nimesi ja puhelinnumerosi, niin voimme olla yhteyssä voittajaan. Mikäli et ole enää sunnuntaina paikalla, voit valtuuttaa jonkun poimimaan palkinnon puolestasi, mutta palkintoja ei valitettavasti toimiteta jälkikäteen.

Kysyttävää?

roolipelit@ropecon.fi