pic

Muu ohjelma

Puheohjelma

Ropeconin monimuotoisessa puheohjelmakattauksessa käsitellään roolipelaamista, pelisuunnittelua ja pelien rakentamiselle tärkeitä yleissivistäviä aiheita. Luennot, paneelit ja keskustelutilaisuudet ovatkin oiva tapa tutustua harrastuksen monipuolisuuteen, kehittyä pelaajana ja oppia uutta.

Työpajat

Ropeconin työpajoissa harjoitellaan luovuutta ja improvisaatiota, tutustutaan pelisuunnittelun ja hahmonluonnin saloihin sekä opetellaan muita hauskoja ja hyödyllisiä taitoja. Osa työpajoista edellyttää ennakkoilmoittautumista infon luona, ja osallistujia otetaan rajoitettu määrä.

Taidetta ja proppeja

Taidenäyttely

Ropecon esittelee harrastaja- ja ammattilaistaiteilijoiden töitä roolipeliaiheisessa taidenäyttelyssä. Luvassa on mielikuvituksellisia teoksia vahvoin skenemaustein. Kaikki näytteille asetetut teokset ovat myös mukana perinteisessä taidekilpailussa.

Lue lisää taidenäyttelystä »

Portfoliopiste

Näyttelyn ohessa toimii myös portfoliopiste, johon voit tuoda taideportfoliosi pelintekijöiden ja muun conikansan selattavaksi. Portfoliopisteen tarkoitus on edistää suomalaisten roolipelien tekemistä tuomalla yhteen roolipelien kirjoittajat ja visuaalisen suunnittelun tekijät.

Lue lisää portfoliopisteestä »

Proppinäyttely

Näyttelyssä pääsee ihastelemaan kuluneiden vuosien taidokkaimpia proppeja. Tule ihmettelemään, millaisiin varusteisiin larppaajat ovat käyttäneet mielikuvituksellisuuttaan, luovuuttaan, kädentaitojaan ja lukemattomia unettomia öitä.

Lue lisää proppinäyttelystä »

Tanssiohjelma

Historialliset tanssit ja tanssiaiset

Ropeconin tanssiaiset ovat Suomen suurin historiallisten tanssien tanssitapahtuma. Osallistu perjantain ja lauantain aikana tanssiharjoituksiin ja pistä jalalla koreasti lauantai-illan tanssiaisissa. Voit pukea yllesi korean tanssiaisasun tai tulla mukaan ihan tavallisissa vaatteissa. Tärkeintä on tanssimisen ilo!

Gaala

Ropeconin gaalassa jaetaan Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot sekä pukukilpailun palkinnot. Lisäksi gaalaan kuuluu pukunäytös, jossa esitellään pelaajien rakentamia upeita larp-asuja ja kokonaisuuksia. Pelien teemoista ja hahmojen luonteista kerrotaan näyttävällä lavaesiintymisellä.

Taistelunäytökset

Tapahtumassa järjestetään useita taistelu- ja kamppailulajien näytöksiä. Luvassa muun muassa historiallista miekkailua ja itämaista taistelutaitoa. Lajeja pääsee myös itse kokeilemaan opettajien avustuksella.

Valokuvaus

Kiertelevät valokuvaajat ikuistavat tapahtumaa ja kävijöiden pukuloistoa koko viikonlopun ajan.

Joka vuosi uutta ohjelmaa!

Ropeconin ohjelma sisältää joka vuosi erilaisia uusia ohjelmanumeroita, tekemistä ja kokemista. Vuonna 2018 kävijät pääsevät muun muassa seuraamaan ammattimaista show-painia FCF Wrestlingin tarjoilemana sekä kokeilemaan viime aikoina suurta suosiota saanutta keppihevosratsastusta eli kepparointia.

Kaikki ohjelmat kuvauksineen löydät ohjelmaoppaasta.