pic

Turvallisuus ja viihtyvyys

Turvallisuus ennen kaikkea

Hätäturvallisuus

• Selvitä hätäpoistumistiet etukäteen.
• Hätätilanteessa poistu lähimmän hätäpoistumistien kautta ulos tilasta.
• Pysy poissa autotieltä, jotta pelastushenkilökunta pääsee paikalle.
• Noudata järjestyksenvalvojien ohjeita, kehotuksia ja käskyjä.


Järjestyssäännöt

Tapahtumassa noudatetaan muutamia erityisiä järjestyssääntöjä, joiden tarkoituksena on luoda kaikille osallistujille turvallinen ja onnistunut tapahtuma. Turvallisuutta ja järjestystä tapahtumassa valvovat poliisin hyväksymät järjestyksenvalvojat. Heidän sekä järjestäjien antamia ohjeita tulee noudattaa.

Yksinkertaisuudessaan säännöt voidaan tiivistää muutamaan kohtaan:

• Noudata lakia ja järjestyssääntöjä.
• Käytä järkeä.
• Ota muut huomioon.


Käyttäytyminen

Ropeconin järjestäjät haluavat taata kaikille osallistujille turvallisemman tilan ja sitä kautta mukavan kokemuksen. Kiusaaminen ja häirintä eivät kuulu Ropeconiin, joten muistathan käyttäytyä kaikkia kohtaan kunnioittavasti koko viikonlopun ajan. Tutustu Ropeconin häirinnänvastaiseen linjaukseen.

Mikäli toinen kävijä tai tapahtuman järjestyksenvalvojat tahi muut järjestäjät pyytävät sinua lopettamaan jonkin toiminnan häiritsevänä, kuuntele heidän kehotuksiaan. Mikäli sinulla on kysyttävää häirinnänvastauksesta linjauksesta, voit ottaa yhteyttä Ropeconin häirintäyhdyshenkilöihin, Mariin (044 781 5518) tai Einoon (044 781 5519).

Asejäljitelmät

Tapahtumassa käytetään aseita tai asejäljitelmiä ainoastaan osina tapahtuman ohjelmaa, esimerkiksi taistelunäytöksissä.

Jos pukusi rekvisiittaan kuuluu oleellisena osana asejäljitelmä tai muu kättä pidempi, sen on pysyttävä kiinni puvussa. Minkään pidempien esineiden heiluttelu tapahtumassa ei ole sallittua.

Lisäksi on huomioitava, että mikään miekkaa tai muuta teräasetta jäljittelevä puvun osa ei saa olla teroitettu. Ampuma-asejäljitelmien tulee olla selkeästi merkittyjä (ks. ohjeet alla).

Muovikuula-aseiden lippaiden tulee olla tyhjiä ja aseiden ilman akkuja tai kaasuja. Merkityilläkään aseilla ei osoitella sivullisia kävijöitä.

Pehmomiekkailulle ja muulle tämän kaltaiselle toiminnalle on varattu aikaa ja paikka ohjelmassa. Boffereitakaan ei siis heilutella vapaasti missään.


Aseiden merkintä

Ampuma-asejäljitelmien tulee olla selkeästi merkittyjä seuraavalla tavalla:

• Piippu on teipattu umpeen punaisella teipillä vähintään 2 cm:n matkalta.
• Kahvassa tai perässä on selkeä punainen teippaus, joka erottuu myös aseen ollessa
kiinni puvussa.

Mikäli merkitsemistavassa on jotain epäselvää tai sinulla on kysyttävää, tiedustele apua lähimmältä järjestyksenvalvojalta tai infosta. Infosta löytyy myös punaista teippiä aseiden merkitsemistä varten.

Asejäljitelmän voi merkitä myös itse kotona. Järjestyksenvalvojat voivat tarkistaa asejäljitelmiä tapahtuman aikana.

Jos kävijänä näet tapahtumassa ampuma-asejäljitelmän jota ei ole merkitty ohjeiden mukaisesti, ota viipymättä yhteys järjestyksenvalvontaan jotta asejäljitelmä voidaan tarkistaa.

Päihteet

Tapahtuma on päihteetön.

Tapahtuma-alueella on alkoholin hallussapito kielletty eikä päihtynyt henkilö ole tervetullut tapahtumaan. Päihtyneet asiakkaat ohjataan pois tapahtuma-alueelta, ja tarvittaessa kielletyt aineet voidaan takavarikoida. Laittomat päihteet ilmoitamme aina poliisille. Fazerin väliaikaisravintola palvelee täysi-ikäisiä asiakkaita anniskeluoikeuksiensa puitteissa. Muistathan kuitenkin, että päihtyneenä et ole tervetullut takaisin tapahtuma-alueelle.

Tupakointi, myös sähköinen versio, on sallittua ainoastaan ulkotiloissa, merkityillä alueilla.


Kulkureitit ja avoimet tilat

Kulkureitit tulee tapahtumassa pitää esteettöminä.

Portaikot eivät ole istumista varten, eikä aulatiloihin sovi levittää piknik-vilttiä.

Nukkuminen on sallittua nukkumakäyttöön varatulla alueella hallissa 2.

Spontaani ohjelma

Spontaanit esitykset ovat suotavia. Muista kuitenkin olla häiritsemättä muita ihmisiä tai Ropeconin ohjelmaa esimerkiksi estämällä läpikulkua tai pitämällä melua luentosalien läheisyydessä.

Koska Ropeconin ohjelma on maksutonta, ei spontaaneistakaan ohjelmanumeroista saa vaatia rahaa.

HUOM! Tulennielentä ja mitkä hyvänsä muut riskialttiit ohjelmanumerot voivat vaatia erillisiä lupia tai vakuutuksia, eivätkä ole mahdollisia järjestää ilman etukäteiskeskustelua järjestäjien kanssa. Tapahtuman järjestyksenvalvonta voi pyytää keskeyttämään riskialttiiksi katsomansa ohjelman.


Vaatetus

Ropeconiin asua valitessa on syytä muistaa että Ropecon on myös lapsille sallittu tapahtuma. Riittävä pukeutuminen on siis pakollista.

Pukeutuminen erilaisiin rooliasuihin on täysin sallittua. Huomioi, että henkilöllisyyden tarkistamiseksi erityisesti ikärajallisiin tapahtumiin osallistuttaessa tulee pystyä tarvittaessa näyttämään kasvonsa.

Muuta huomionarvoista

Lemmikkieläimiä ei valitettavasti voi tapahtumaan tuoda. Eläimiä ei myöskään saa jättää yksin odottamaan tapahtuma alueen välittömään läheisyyteen, vaikka eläin olisikin tällaiseen tottunut. Opas- ja avustajakoirat luonnollisesti ovat tervetulleita myös sisätiloihin. Mainosten, esitteiden tai kavereiden kiinnittäminen tapahtuma-alueen seiniin tai muihin pintoihin teipillä tai millään muullakaan keinoin on kiellettyä.

Kaupallisen toiminnan harjoittaminen tapahtumassa on rajoitettua, tarvittaessa ota yhteyttä järjestäjiin.

Pidetään tapahtuma siistinä ja viedään omat roskat niille kuuluville paikoille, roska-astioihin.

Messukeskus on keskellä Helsinkiä – otathan alueen asukkaat huomioon, myös tapahtuma-alueen ulkopuolella.


Turvataan yhdessä hyvä kokemus kaikille

Ropeconin järjestäjät haluavat taata kaikille osallistujille turvallisen tilan ja sitä kautta mukavan kokemuksen. Kiusaaminen ja häirintä eivät kuulu Ropeconiin, joten muistathan käyttäytyä kaikkia kohtaan kunnioittavasti koko viikonlopun ajan. Tutustu Ropeconin häirinnänvastaiseen linjaukseen.

Info 24 h tapahtuman aikana

045 136 2946