pic

Kokemuspiste ja Turvasatama

Kokemuspiste

Kokemuspisteellä voit kokeilla erilaisia kortti-, lauta-, miniatyyri- ja roolipelejä. Mukana on uusia julkaisuja, joita pelinkehittäjät peluuttavat yleisöllä kokeilumielessä. Halutessasi voit kokeilla myös pelinjohtajan tehtävää. Kaikki ohjelma soveltuu vasta-alkajille, mutta uutta ja kiinnostavaa kokeiltavaa löytyy kokeneemmillekin. Myös Ropeconin Skenaariokilpailuun osallistuvat pelit pelataan ja arvioidaan Kokemuspisteellä. Pelien lisäksi Kokemuspisteellä on miniatyyrimaalausta sekä peliharrastusyhdistysten esittelyä.

» Lisätietoa eri peliharrastuksista ja niiden aloittamisesta

Turvasatama

Turvasatama on tarkoitettu matalan kynnyksen tutustumispaikaksi ensikertalaisille, mutta myös kokeneemmat conikonkarit ovat tervetulleita. Satama on kaikille niille, jotka saattavat tarvita conikaveria, suunnistusapua tapahtuma-alueella tai muuta apua viikonlopun aikana. Satamatyöntekijät toimivat kävijäoppaina ja tarvittaessa lähtevät ohjelmaan mukaan. Voit tulla paikalle vain lepuuttamaan väsyneitä jalkoja, pelailemaan ja hengaamaan vapaasti. Ratkesiko puvusta sauma? Ei hätää! Turvasatamasta löydät myös cosplay-ensiapupisteen. Turvasataman järjestää Nörttitytöt ry.

Ropecon-esittelykierrokset

Haluatko päästä tutustumaan roolipelaamisen maailmaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tule esittelykierrokselle! Kierroksen aikana pääset tutustumaan muihin ensikertalaisiin ja kiertämään tapahtumaa tuutorin kanssa. Kierrokselle voi tulla myös kokeneempi kävijä, joka haluaa päästä tutustumaan Ropeconiin uudelleen. Kierrokset lähtevät Turvasatamasta hallista 3.

Aloittelijakierrokset Ropeconiin
pe klo 17 ja 19
la klo 11 ja 14
la klo 13 nuorten kierros (13–19-vuotiaat)