pic

Skenaariokilpailu

Pöytälaatikosta pelattavaksi

Ropecon haastaa Suomen skenaariokirjoittajat esittelemään taitojaan pöytäroolipelien skenaariokirjoituskilpailussa! Teemana on tänä vuonna elämä ja yhteisö.

Kilpailuaika on 10.3.–21.6. Kilpailuskenaarioita pelautetaan Ropeconin Kokemuspisteellä 27.–29.7. Voittaja valitaan tuomariston antamilla pisteillä.

Kilpailijoiden lisäksi haemme myös tuomareita! Tuomariston hakuaika on 10.3.–1.5.

Mikä on skenaario?

Ropeconin skenaariokilpailun yhteydessä skenaariolla tarkoitetaan käytännössä lyhyttä pöytäroolipeliä, joka voidaan omaksua ja pelata tunnissa. Aikaisempien vuosien skenaarioita voit selata Ropeconin sivuilla sekä Roolipelikirjastossa.

Tervetuloa kisaamaan!

Skenaariokilpailuvastaava 2018
Eero Laine
skenaariokilpailu@ropecon.fi

Skenaariokilpailu 2018

Vuoden 2018 Ropeconin skenaariokilpailuun osallistuvat seuraavat pelit:

Anna Frilund: Lusikkajoen tragedia
Sami Koponen: Ahdas vuosi
Maija Korhonen: Jäähyväiset jäännösplaneetalla
Olga Nisumaa: Yksisarvispöytäroolipeli
Wille Ruotsalainen: Palkkaamme parhaat
Tuukka Tenhunen: Ystäväni, pelinjohtajani
Ville Yli-Knuutila: Lumijoki, 1714

Selaa kaikkia Ropeconissa julkaistuja skenaarioita »

Skenaarioiden vaatimukset ja arviointiperusteet

Kilpailuun osallistuvilta skenaarioilta edellytetään seuraavia vaatimuksia, jotka vaikuttavat arviointiin.


⊗ Skenaarion tulee olla suomenkielinen ja maksimissaan 5 A4-sivua.

⊗ Skenaarion tulee olla pelattavissa 3–4 pelaajalla pelinjohtajan lisäksi. Skenaarion tulee olla pelattavissa ainoastaan tulostettua skenaariota, kirjoitusvälineitä ja noppia apuna käyttäen.

⊗ Skenaarion tulee olla omaksuttavissa ja valmisteltavissa 15 minuutissa ja pelattavissa peliryhmälle 45 minuutissa. Skenaarion tulee olla helposti omaksuttava, koska niitä on tarkoitus käyttää myös harrastuksen esittelyyn. Jos skenaario on tarkoitettu vain aikuisille, tulee se ilmaista selkeästi skenaariossa tai saateviestissä. Sisällön tulee olla yleisesti sopivaa Ropecon-tapahtumaan.

⊗ Skenaarioiden tulee olla julkaistavissa Creative Commons BY-SA 4.0 -lisenssillä. Lähettämällä työn hyväksyt lisenssin käytön.

⊗ Yksittäisen skenaarion kirjoittajaksi voidaan merkitä 1–4 henkilöä. Yksittäinen henkilö voi osallistua vain yhden skenaarion kirjoittamiseen. Neuvonantajien määrää ei ole rajattu. Skenaario voidaan lähettää tuomariston arvosteltavaksi myös anonyymina. Kilpailun jälkeen kaikki tekijätiedot ovat kuitenkin julkisia.

⊗ Tekijät voivat julkaista skenaarionsa ennen kilpailuun osallitumista. Tuomaristo arvostelee vain kilpailuun lähetetyn version.

⊗ Arviointiperusteena käytetään skenaarion pelattavuutta, inspiroivuutta sekä vuositeeman elämä ja yhteisö luovaa käyttöä. Myös skenaarion muut mahdolliset ansiot pyritään huomioimaan.


Tuomariston jäsenet 2018

Ville Halonen, roolipeliharrastaja ja kirjoittaja.
Aune Kivikoskela, pelisuunnittelija ja tarinankertoja.
Jukka Sorsa, pelisuunnittelija ja roolipelihommien sekatyömies.

Kirjoittajasparraus

Kirjoittajat voivat hakea laajasti palautetta skenaarioilleen ennen kilpailuun osallistumista. Jos tuntuu, että skenaariosta on hankala saada palautetta, ota yhteyttä skenaariokilpailu@ropecon.fi.

Skenaariokilpailun voittaja 2018

Voittaja: Ville Yli-Knuutila
Lumijoki 1714

Lumijoki 1714 -skenaarion palkintokartta. Kuvittaja: Miska Fredman

 

Kysyttävää?

skenaariokilpailu@ropecon.fi