pic

Figumaalauskilpailu

Taitoa ja silmää

Ropeconin perinteinen figumaalauskilpailu palkitsee skenen upeimpia miniatyyrejä. Kilpailuun ilmoittaudutaan tapahtuman figutiskillä perjantain ja lauantain aikana. Ennakkoilmoittautumisia ei oteta vastaan. Palkintojenjako ja töiden luovutus tapahtuu sunnuntaina.

Lue kisaohjeet alta ja kaiva esiin parhaat maalaus- ja rakennusvälineesi! Otathan huomioon, että kilpailutöitä saatetaan joutua siirtämään. Siksi on toivottavaa, että työt ovat siirrettävissä ja tukevalla alustalla.

Tervetuloa kisaamaan!

Figuvastaava 2018
Ville Mutka
figupelit@ropecon.fi

Aikataulu

Kilpailutöitä otetaan vastaan figutiskillä
pe klo 15 – la klo 15

Yleisöäänestys figutiskillä
la klo 15–21

Kilpailutöiden luovutus figutiskillä
su klo 12–17

Kilpailun palkintojenjako
su klo 17 Ropeconin päättäjäisissä

Kilpailuluokat

1. Yksittäinen showcase-miniatyyri

⊗ Arvostelussa pääpaino miniatyyrin tarkastelussa lähietäisyydeltä.

⊗ Kooltaan korkeintaan 40-millimetriselle neliö- tai ympyräalustalle tai pitkulaiselle ratsuväki-alustalle mahtuva miniatyyri. Poikkeuksen tähän tekevät ihmisen kokoiset miniatyyrit, jotka tulevat ajokkinsa vuoksi suuremman alustan kera, esimerkiksi Privateer Pressin ratsuväkimiehet.

⊗ Alustan koristelu ja liittäminen kokonaisuutta tukevaksi elementiksi on enemmän kuin suotavaa.


2. Yksittäinen pelipöytäminiatyyri

⊗ Arvostelussa pääpaino miniatyyrin tarkastelussa pidemmältä etäisyydeltä, kuten sitä pelin pelatessa katselisi.

⊗ Kooltaan korkeintaan 40-millimetriselle neliö- tai ympyräalustalle tai pitkulaiselle ratsuväki-alustalle mahtuva miniatyyri. Poikkeuksen tähän tekevät ihmisen kokoiset miniatyyrit, jotka tulevat ajokkinsa vuoksi suuremman alustan kera, esimerkiksi Privateer Pressin ratsuväkimiehet.

⊗ Alustan tulee kuvastaa kuviteltua pelipöytää; jalalliset näyttelyalustat ynnä muut vastaavat eivät kuulu tämän kategorian miniatyyreille.


3. Ryhmä

⊗ Arvostelussa painopisteinä maalausjäljen lisäksi muun muassa ryhmän yhtenäisyys, persoonallisuus, dynamiikka ja massan tuntu.

⊗ Ryhmän tulee koostua vähintään kolmesta miniatyyristä.


4. Dioraama

⊗ Arvostelussa painopisteinä maalausjäljen lisäksi muun muassa tarinallisuus.


5. Avoin

⊗ Avoimeen luokkaan osallistuvat työt, jotka eivät sovi muihin luokkiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi sotakoneet, suuret patsaat, kaiken maailman karmivat lohikäärmeet ja jättiläisrobotit.


Teemakisa: elämä ja yhteisö

⊗ Kilpailijat voivat ilmoittaa yhden kisatyönsä varsinaisen kilpailuluokan lisäksi teemakisaan. Työn täytyy liittyä jollain tavalla Ropeconin vuoden teemaan. Vuoden 2018 teema on elämä ja yhteisö. Teemakisassa arvostellaan maalausjäljen lisäksi sitä, kuinka hyvin työ ilmentää kyseistä teemaa.

Kilpailusäännöt

Ilmoittautuminen

Kilpailijat voivat osallistua kuhunkin luokkaan yhdellä itse maalaamallaan työllä. Näistä yksi kilpailutyö on mahdollista ilmoittaa erikseen myös teemakisaan.

Kilpailuun on mahdollista ilmoittaa myös kaverin työt. Tällöin ilmoittautumista varten tarvitaan tekijän yhteystiedot. Tarvitsemme myös henkilön tiedot, joka hakee figut kilpailun päätyttyä.

Tuomaristo varaa oikeuden siirtää työn toiseen luokkaan, mikäli katsoo, että työ on ilmoitettu väärään kilpailuluokkaan.


Tuomarointi ja yleisöäänestys

Tuomaristo käy läpi jokaisen kilpailuun ilmoitetun työn, ja valitsee jatkoon pääsevät teokset. Jatkoon päässeistä töistä valitaan luokkavoittajat ja kokonaiskisan voittaja. Myös teemakisan voittaja palkitaan. Lisäksi kilpailussa saatetaan antaa kunniamainintoja.

Järjestämme myös yleisöäänestyksen, johon kaikki Ropeconin kävijät voivat osallistua äänestämällä suosikkiaan. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan.

Ennen Ropeconin päättäjäisiä ja palkintojenjaon jälkeen saat halutessasi kommentteja kilpailutyöstäsi figutiskille vetäytyneiltä tuomareilta.


Vastuu kilpailuun jätetyistä töistä on töiden omistajalla

Ropecon ei vastaa järjestäjistä riippumattomista miniatyyreille sattuneista vahingoista tai varastetuista kilpailutöistä. Osallistumalla kilpailuun kilpailijat hyväksyvät, että työt jäävät avoimelle paikalle vitriineihin yön ajaksi. Yhtään miniatyyriä ole koskaan figutiskiltä varastettu, ja figupisteen työntekijät kohtelevat töitä yhtä hellästi kuin suloisia burritoituneita hedelmälepakkoja.

Kilpailusta voit kysyä lisää myös Sotavasara-foorumilla.

Figumaalauskilpailun voittajat 2018

Kokonaiskisan voittaja
Tommi Malkki
Yleisön suosikki, kunniamaininta & teemavoittaja ”elämä ja yhteisö”
Jari Hirvikoski
Ryhmä
Tommi Malkki
Dioraama
Tor-Erik Nygård
Yksittäinen pöytäminiatyyri
Tommi Malkki
Yksittäinen showcase-miniatyyri
Teemu Pesonen
Kunniamaininta
Olli Väre

Katso kaikki vuoden 2018 kilpailuun osallistuneet figuurit Ropeconin Flickr-kuvagalleriasta »

Kysyttävää?

figupelit@ropecon.fi