Scroll up

Tämä on Ropecon 2018 -tapahtuman ohjelmaopas. Se on suunniteltu toimimaan useimmilla selaimilla ja laitteilla. Konepellin alla hyrrää avoimen lähdekoodin KonOpas.

Opas toimii selaimessasi myös offline-tilassa.

Voit asentaa oppaan myös puhelimeesi!

Safari on iPhone/iPad
Tap on (share), then tap Add to Home Screen.
Chrome on Android
Tap on (menu), then tap Add to Home Screen.
Firefox on Android
Tap on (menu), then tap Bookmark and select Options, and Add to Home Screen.
IE on Windows Phone
Tap on (menu), then tap Pin to Start

Kartat

Ropecon 2018 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman käytössä ovat kokous- ja tapahtumamaailma Siiven tilat kolmessa kerroksessa, Lasigalleria, messuhallit 1, 2 ja 3 sekä avointa galleriatilaa näiden läheisyydessä. Halutessasi voit tutustua tiloihin myös virtuaaliesittelyn avulla.

Con-lehti 2018

Tapahtumapaikalla on jaossa paperisia Con-lehtiä. Lehden voit ladata myös sähköisenä täältä.

Saapuminen

Ropecon 2018 | 27.–29.7.2018 | Messukeskus Helsinki
Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Messuparkki: Ratapihantie 17
Kokoustamon parkki: Ratamestarinkatu 13

Messukeskus sijaitsee Helsingin Pasilassa, erinomaisten liikenneyhteyksien keskellä. Pasilan juna-asema on 300 metrin kävelymatkan päässä.

Tapahtumassa on kaksi sisäänkäyntiä: eteläinen sisäänkäynti Messuaukion puolella ja pohjoinen sisäänkäynti Messuparkin puolella.

Julkinen liikenne

Junien ja bussien hintavertailun tueksi suosittelemme Matkakeisari-palvelua.

Reittiopas
HSL-aikataulut
Lähiliikenteen juna-aikataulut

Pasilan rakennusaikaiset kulkureitit

Keski-Pasilan uuden keskuksen Triplan rakentaminen vaikuttaa kulkureitteihin ja palveluihin aseman sisätiloissa ja sen lähiympäristössä. Reittinä asemalta Messukeskukseen suosittelemme käyttämään alikulkutunneleita (asemalta pohjoissuuntaan). Niiden kautta kierrät rakennustyöt ja pääset Messukeskukseen nopeammin. Rakennustöiden aikaiset järjestelyt Pasilan asemalla on hyvin opastettu.

Ajantasaiset tiedot liikennejärjestelyistä ja kulkureiteistä löytyvät HSL:n Pasila-sivulta www.hsl.fi/pasila. Palvelut Pasilan asemalla rakennustöiden aikana löytyvät Pasilan aseman sivuilta www.pasilanasema.fi.

Pysäköinti

Messukeskuksen aina avoinna oleva pysäköintitalo Messuparkki sijaitsee Messukeskukseen pohjoisen sisäänkäynnin puolella, osoite navigaattoriin: Ratapihantie 17.

Käytössä on myös Siiven pysäköintialue, joka sijaitsee Ratamestarinkadun päässä, osoite navigaattoriin: Ratamestarinkatu 13.

Tapahtumanaikainen pysäköintilippu:
24 € pysäköinti koko tapahtuman ajan (pe-su).
Ajaessasi pysäköintiin ota normaalisti puomilta lipuke ja pysäköi auto. Osta tapahtumanaikainen pysäköintilippu Ropeconin lipunmyyntitiskiltä. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja yleisimmät maksukortit.

Muut pysäköintimaksut:
12 € oikeuttaa kertapysäköintiin yhden vuorokauden (24 h) aikana.
Pysäköintimaksu maksetaan automaattiin. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja yleisimmät maksukortit.

Tesla-sähköautojen maksuttomat latauspisteet (20A 13,8 kW) sijaitsevat pysäköintitalon kerroksessa P2. Pysäköinnistä peritään normaali pysäköintimaksu.

Muistathan, että kaikissa ajoneuvoissa, myös asuntoautossa tai -vaunussa yöpyminen on kielletty kaikilla Messukeskuksen pysäköintialueilla.

Tavarasäilö ja löytötavarat

Pientavaranarikka palvelee kävijöitä koko tapahtuman ajan eteläisellä sisäänkäynnillä. Patjat, makuupussit ja muut suuremmat tavarat säilytetään isotavaranarikassa Lasigallerian länsipäädyssä. Löytötavaroita voi kysellä infosta tai tapahtuman jälkeen sähköpostitse loytotavarat@ropecon.fi.

Esteettömyys

Ropeconille on tärkeää, että tapahtumasta pääsevät nauttimaan kaikki, joita roolipeliharrastus kiinnostaa. Tilat Helsingin Messukeskuksessa soveltuvat hyvin liikunta- tai toimintarajoitteisille kävijöille.

Sekä eteläiseltä että pohjoiselta sisäänkäynniltä löytyy oviautomatiikka. Siivessä toimintaa on kolmessa kerroksessa, joiden välillä pääsee kulkemaan hissillä. Käytössämme olevissa WC-tiloissa on myös esteettömät WC:t. Kaikkiin tapahtuman aikana auki oleviin kahviloihin ja ravintoloihin pääsee kulkemaan esteettömästi.

Puheohjelmasaleihin saa pyydettäessä induktiosilmukan infosta – pyydäthän infoa järjestämään asian vähintään tuntia ennen ohjelman alkua.

Avustajat pääsevät luonnollisesti ilmaiseksi sisään tapahtumaan. Lemmikkieläimet on tapahtumassa kielletty, mutta opaskoirat ovat työtehtävissään tervetulleita.

Esteetön pysäköinti

Vammaisen pysäköintitunnuksella voi pysäköidä mihin tahansa ruutuun maksutta. Pysäköintitalossa alimmalla P1-tasolla ja pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä on 20 invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa. Ulosajettaessa näytä invalidikorttia puomilla kameralle.

Myös Siiven pysäköintialueella on invapaikkoja, mutta suosittelemme niitä vain toissijaisesti, sillä reitillä eteläiselle sisäänkäynnille on nousua ja jyrkähkö mäki.

Ruoka ja majoitus

Messukeskuksen ravintoloista ja kahviloista löytyy helpotusta kaikenkokoiseen nälkään.

RavintolaPeLaSu
Balcony18-03 (*)18-03 (*)-
Cafe 3 (halli 3)17-2313-2311-15
Eat & Meet15-2112-2112-16
Helsinki Cafe15-219:30-189:30-17
Hesburger15-2409-0209-18
Olohuone: kahvila15-2115-2111-16
Olohuone: puuroaamiainen-8-118-11
Sushirullen15-2112-21-
Wok'n'Curry15-22+8-22+8-18

(*) Balconyn keittiö auki vain klo 01 asti

Lähialueen palvelut:
Katso lähialueen ravintolat ja palvelut kartalla »»

Lähialueen ravintolat:

Lähialueen kaupat:

Vesipisteet

Tapahtumapaikalla on kolme vesipistettä. Yksi sijaitsee hallissa 3 Cafe 3:en yhteydessä, toinen Alagalleriassa Wok’n’Curry -raintolaa vastapäätä oven 3.1 läheisyydessä ja kolmas Ylägalleriassa portaikon ja halli 5 ovien läheisyydessä. Vesipisteillä ei ole juoma-astioita.

Majoitus

Ropecon tarjoaa kävijöille ilmaisen 24 h -lattiamajoituksen koko tapahtuman ajaksi. Viikonloppurannekkeella voit tulla nukkumaan ja lähteä pois koska haluat aina perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään asti. Päivälippu oikeuttaa yhden yön viettämiseen majoituksessa.

Majoitustila sijaitsee Messukeskuksen hallissa 2. Sisäänkäynti on Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin viereisen Lasigallerian länsipäädystä. Kulje isotavaranarikan ohitse, väliovista sisään ja portaat alas.

Saapuessasi sinulle osoitetaan hallista tila, johon voit majoittua. Tapahtuman puolesta ei ole tarjolla yöpymistarpeita, joten tuo lämmin patja sekä peite ja tyyny tai makuupussi viileähkön betonilattian päällä nukkumista varten. Muistathan, että majoitustila on tarkoitettu vain nukkumiseen, ei tavaroiden säilytykseen. Oma yöpymispaikka on siivottava tavaroista, kun lopetat nukkumisen ja lähdet majoitustilasta. Patjojen ja vastaavien tavaroiden säilönä toimii isotavaranarikka, joka sijaitsee Lasigallerian länsipäädyssä.

Majoitus avataan perjantaina noin klo 21. Tilasta on poistuttava viimeistään sunnuntaina klo 15. Majoituksessa on koko ajan paikalla majoitusvahteja, jotka avustavat majoittumisessa ja valvovat tilaa.

Päivälipulla yöpyminen

Oikeus tapahtuma-alueella ja majoitustiloissa oleskeluun päättyy lipunostoa seuraavana aamuna klo 9. Muistathan, että voit halutessasi päivittää lipun viikonloppurannekkeeksi 12 euron hintaan.

Lasten Ropecon

Ropecon sopii erinomaisesti koko perheelle. Aloittelijoille, lapsille ja perheille soveltuvaa pelattavaa löytyy erityisesti Kokemuspisteeltä. Lasigallerian ohjelmalavalla, halli 3:n näyttelyalueella sekä bofferi- ja teräsalueella tapahtuu lähes koko ajan jotain jännittävää. Pelitiskien ja myyntialueen työntekijät kertovat mielellään lisää lapsiystävällisistä peleistä.

Lastenhoito

Lastenhoitohuone löytyy hallista 3, Cafe 3:n läheisyydestä. Lastenhoitotasoja on myös Siiven* 1. ja 2. kerroksen inva-WC:ssä sekä pohjoisen sisäänkäynnin WC:ssä. Potat löytyvät Siiven molemmista inva-WC:stä.

Lastenhuone

Lastenhuone sijaitsee käytävämaisen Ylä-Gallerian puolivälissä. Lastenhuoneessa lapset voivat huoltajiensa valvonnassa leikkiä, syödä tai rauhoittua. Huoneesta löytyy vesipiste, mikroaaltouuni, jääkaappi sekä WC hoitotasolla. Tilassa on työntekijä, mutta lapset ovat aina huoltajiensa vastuulla – kyseessä ei siis ole lapsiparkki.

Aukioloajat: pe 16–22 / la 10–22 / su 10–16

Lastenvaunut

Tapahtumaan voi osallistua lastenvaunujen kanssa. Kulku eri kerrosten välillä onnistuu hissillä. Ohjelmasaleissa ja käytävillä voi kuitenkin olla ajoittain ruuhkaa, jolloin liikkuminen vaunujen kanssa saattaa olla hankalaa. Lastenvaunuparkki sijaitsee Lasigalleriassa isotavaranarikan päädyssä.

Lapsiystävälinen ohjelma

Lapset voivat osallistua miltei kaikkeen ohjelmaan. Mukana on muutamia ohjelmanumeroita, jotka on kielletty alaikäisiltä tai alle 15-vuotiailta. Ikäsuositukset löytyvät ohjelmaoppaasta kyseisten ohjelmanumeroiden kuvauksista.

Pelit ja ohjelmanumerot, joita suosittelemme erityisesti lapsille, löytyvät Ropeconin ohjelmaopaasta hakukategorialla ”Lapsiystävällinen”. Voit tallentaa mielenkiintoiset ohjelmanumerot klikkaamalla tähtikuvaketta, jolloin suosikkisi näkyvät aikataululistauksena ”Omat suosikit” -sivulla.

Myyntialue

Halli 1

Tapahtuman myyntialue sijaitsee hallissa 1. Tarjontaan kuuluu roolipelejä, taidetta ja käsitöitä sekä paljon muuta. Myyntialueelta löytyy myös perinteinen kirpputori. Hyödynnä hyvät messutarjoukset ja osta käsityötä, jota on vaikea saada muualta!

Myyntialueen aukioloajat: pe 15–21, la 10–18 ja su 10–15

Alagalleria

Alagallerian varrelta löydät näytteilleasettajien myynti- ja esittelypisteitä. Osa pisteistä on avoinna vuorokauden ympäri koko tapahtuman ajan.

Halli 3

Erilaiset peliharrastukseen liittyvät yhdistykset esittelevät toimintaansa myyntialueen läheisyydessä hallissa 3. Haluatko aloittaa uuden harrastuksen tai liittyä yhdistystoimintaan? Yhdistykset kertovat mielellään tapahtumistaan ja harrastukseen liittyvistä käytännön asioista. Sano rohkeasti hei!

Turvallisuus ja viihtyvyys

Info 24 h tapahtuman aikana

045 136 2946

Häirintäyhdyshenkilöt:
044 781 5518 (Mari)
044 781 5519 (Eino)

Ensiapu

Ensiavun päivystyshuone sijaitsee pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä. Lähin apteekki on Pasilan Apteekki (Ratapihantie 9), joka on avoinna vain arkipäivisin ja lauantaisin. Yliopiston Apteekki (Mannerheimintie 96) palvelee joka päivä vuorokauden ympäri. Yleinen hätänumero on 112. Tutustu tapahtuman turvallisuusohjeisiin.

Hätäturvallisuus

Järjestyssäännöt

Tapahtumassa noudatetaan muutamia erityisiä järjestyssääntöjä, joiden tarkoituksena on luoda kaikille osallistujille turvallinen ja onnistunut tapahtuma. Turvallisuutta ja järjestystä tapahtumassa valvovat poliisin hyväksymät järjestyksenvalvojat. Heidän sekä järjestäjien antamia ohjeita tulee noudattaa.

Yksinkertaisuudessaan säännöt voidaan tiivistää muutamaan kohtaan:

Käyttäytyminen

Ropeconin järjestäjät haluavat taata kaikille osallistujille turvallisemman tilan ja sitä kautta mukavan kokemuksen. Kiusaaminen ja häirintä eivät kuulu Ropeconiin, joten muistathan käyttäytyä kaikkia kohtaan kunnioittavasti koko viikonlopun ajan. Tutustu Ropeconin häirinnänvastaiseen linjaukseen.

Mikäli toinen kävijä tai tapahtuman järjestyksenvalvojat tahi muut järjestäjät pyytävät sinua lopettamaan jonkin toiminnan häiritsevänä, kuuntele heidän kehotuksiaan. Mikäli sinulla on kysyttävää häirinnänvastauksesta linjauksesta, voit ottaa yhteyttä Ropeconin häirintäyhdyshenkilöihin, Mariin (044 781 5518) tai Einoon (044 781 5519).

Asejäljitelmät

Tapahtumassa käytetään aseita tai asejäljitelmiä ainoastaan osina tapahtuman ohjelmaa, esimerkiksi taistelunäytöksissä.

Jos pukusi rekvisiittaan kuuluu oleellisena osana asejäljitelmä tai muu kättä pidempi, sen on pysyttävä kiinni puvussa. Minkään pidempien esineiden heiluttelu tapahtumassa ei ole sallittua.

Lisäksi on huomioitava, että mikään miekkaa tai muuta teräasetta jäljittelevä puvun osa ei saa olla teroitettu. Ampuma-asejäljitelmien tulee olla selkeästi merkittyjä (ks. ohjeet alla).

Muovikuula-aseiden lippaiden tulee olla tyhjiä ja aseiden ilman akkuja tai kaasuja. Merkityilläkään aseilla ei osoitella sivullisia kävijöitä.

Pehmomiekkailulle ja muulle tämän kaltaiselle toiminnalle on varattu aikaa ja paikka ohjelmassa. Boffereitakaan ei siis heilutella vapaasti missään.

Aseiden merkintä

Ampuma-asejäljitelmien tulee olla selkeästi merkittyjä seuraavalla tavalla:

Mikäli merkitsemistavassa on jotain epäselvää tai sinulla on kysyttävää, tiedustele apua lähimmältä järjestyksenvalvojalta tai infosta. Infosta löytyy myös punaista teippiä aseiden merkitsemistä varten.

Asejäljitelmän voi merkitä myös itse kotona. Järjestyksenvalvojat voivat tarkistaa asejäljitelmiä tapahtuman aikana.

Jos kävijänä näet tapahtumassa ampuma-asejäljitelmän jota ei ole merkitty ohjeiden mukaisesti, ota viipymättä yhteys järjestyksenvalvontaan jotta asejäljitelmä voidaan tarkistaa.

Päihteet

Tapahtuma on päihteetön.

Tapahtuma-alueella on alkoholin hallussapito kielletty eikä päihtynyt henkilö ole tervetullut tapahtumaan. Päihtyneet asiakkaat ohjataan pois tapahtuma-alueelta, ja tarvittaessa kielletyt aineet voidaan takavarikoida. Laittomat päihteet ilmoitamme aina poliisille. Fazerin väliaikaisravintola palvelee täysi-ikäisiä asiakkaita anniskeluoikeuksiensa puitteissa. Muistathan kuitenkin, että päihtyneenä et ole tervetullut takaisin tapahtuma- alueelle.

Tupakointi, myös sähköinen versio, on sallittua ainoastaan ulkotiloissa, merkityillä alueilla.

Kulkureitit ja avoimet tilat

Kulkureitit tulee tapahtumassa pitää esteettöminä.

Portaikot eivät ole istumista varten, eikä aulatiloihin sovi levittää piknik-vilttiä.

Nukkuminen on sallittua ainoastaan nukkumakäyttöön varatulla alueella Halli 2:ssa.

Spontaani ohjelma

Spontaanit esitykset ovat suotavia, mutta muista olla häiritsemättä muita ihmisiä tai Ropeconin ohjelmaa esimerkiksi estämällä läpikulkua tai pitämällä melua luentosalien läheisyydessä.

Koska Ropeconin ohjelma on maksutonta, ei spontaaneistakaan ohjelmanumeroista saa vaatia rahaa.

HUOMIO: Tulennielentä ja vastaavat ohjelmanumerot voivat vaatia erillisiä lupia tai vakuutuksia, eivätkä ole mahdollisia järjestää ilman etukäteiskeskustelua järjestäjien kanssa. Tapahtuman järjestyksenvalvonta voi pyytää keskeyttämään riskialttiiksi katsomansa ohjelman.

Vaatetus

Ropeconiin asua valitessa on syytä muistaa että Ropecon on myös lapsille sallittu tapahtuma. Riittävä pukeutuminen on siis pakollista.

Pukeutuminen erilaisiin rooliasuihin on täysin sallittua. Huomioi, että henkilöllisyyden tarkistamiseksi erityisesti ikärajallisiin tapahtumiin osallistuttaessa tulee pystyä tarvittaessa näyttämään kasvonsa.

Muuta huomionarvoista

Lemmikkieläimiä ei valitettavasti voi tapahtumaan tuoda. Eläimiä ei myöskään saa jättää yksin odottamaan tapahtuma-alueen välittömään läheisyyteen, vaikka eläin olisikin tällaiseen tottunut. Opas- ja avustajakoirat luonnollisesti ovat tervetulleita myös sisätiloihin. Mainosten, esitteiden tai kavereiden kiinnittäminen tapahtuma-alueen seiniin tai muihin pintoihin teipillä tai millään muullakaan keinoin on kiellettyä.

Kaupallisen toiminnan harjoittaminen tapahtumassa on rajoitettua, tarvittaessa ota yhteyttä järjestäjiin.

Pidetään tapahtuma siistinä ja viedään omat roskat niille kuuluville paikoille, roska-astioihin.

Messukeskus on keskellä Helsinkiä – otathan alueen asukkaat huomioon, myös tapahtuma-alueen ulkopuolella.

Turvataan yhdessä hyvä kokemus kaikille

Ropeconin järjestäjät haluavat taata kaikille osallistujille turvallisen tilan ja sitä kautta mukavan kokemuksen. Kiusaaminen ja häirintä eivät kuulu Ropeconiin, joten muistathan käyttäytyä kaikkia kohtaan kunnioittavasti koko viikonlopun ajan. Tutustu Ropeconin häirinnänvastaiseen linjaukseen.


Loading programme data…