pic

Pelit ja turnaukset

Pöytäroolipelit

Pöytäroolipelit eli ropet ovat Ropeconin ydin. Niitä pelataan läpi conin miltei kaikkina vuorokaudenaikoina, kymmenien pelinjohtajien voimin. Pöytäroolipeleissä tarina etenee suullisesti kertoen. Pelinjohtaja kehittää tarinan kulkua ja kuvailee maailmaa, jossa kuvitellut pelihahmot elävät. Pelaajat vaikuttavat tarinan etenemiseen oman hahmonsa kautta kertomalla, mitä hahmo eri tilanteissa tekee tai sanoo.

Ropeconissa pelataan laajasti kaikenlaisia pelejä suosituista Dungeons & Dragons -peleistä lähtien indiepeleihin ja pienkustantajien uutuuksiin asti.

Ropeconissa pöytäroolipeleihin ilmoittaudutaan Konsti-sovelluksella. Lue lisää »

Kokemuspiste ja skenaariokilpailu

Ropetarjonta sisältää paljon sopivia pelejä myös roolipeliharrastustaan aloitteleville. Kokemuspisteellä peluutetaan skenaariokilpailuun osallistuvia pelejä, jotka eivät vaadi aiempaa kokemusta roolipelaamisesta.

Larpit

Larpit ovat roolipelejä, joissa pelaajat hahmon toiminnan kuvailun sijaan pyrkivät puhumaan, käyttäytymään ja toimimaan hahmonsa tavoin. Ropeconissa järjestetään eri mittaisia larppeja, joista osa pelataan siihen varatuissa huoneissa ja osa levittäytyy koko conialueelle. Larppeihin pääset mukaan ilmoittautumalla larp- ja roolipelitiskillä, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ennen peliä pelaajat tutustuvat saamiinsa kuvauksiin hahmoistaan ja pelimaailmasta, muita ennakkotietoja ei tarvita. Tarina etenee joko täysin pelaajien keskinäisen vuorovaikutuksen kautta tai pelinjohtajan avustuksella. Conipeleihin voit osallistua samassa asussa kuin muuhunkin coniin ja mahdolliset tarvikkeet saat pelin alussa. Mukana on sekä conia varten kirjoitettuja pelejä että spinoffeja ja uudelleenpelautuksia valmiista pelimaailmoista.

Puheohjelmasta löytyy myös paljon larp-aiheisia luentoja, keskusteluja ja työpajoja.

Lautapelit

Ropeconissa on tarjolla yli 600 erilaista lautapeliä pelattavaksi. Valikoimassa on paljon pelikansan kestosuosikkeja sekä palkittuja uutuuksia. Lautapelien lainaustiskiltä voit lainata itsellesi pelin panttia vastaan ja kysellä peliseuraa. Lautapelitiskin asiantuntijat opastavat tarvittaessa sopivan pelin löytämisessä.

Korttipelit

Ropeconissa pelataan joka vuosi satoja eriä erilaisia korttipelejä. Tapahtuman suosituimmat korttipelit ovat keräilykorttipelejä, joissa pelaajat keräävät itselleen sääntöjen mukaisen pakan ja pelaavat sillä muita vastaan. Tapahtumassa pelataan myös yhden pakan korttipelejä. Useimpiin korttipeliturnauksiin osallistutaan omalla pelipakalla.

Ropeconissa pelataan myös tänä vuonna  Magic: The Gathering ja Vampire: The Eternal Struggle -turnauksia. Muita suosittuja korttipelejä ovat muun muassa Pokémon, Yu-Gi-Oh!, Star Wars, Android: Netrunner, Game of Thrones, The Great Dalmuti ja Munchkin.

Figupelit

Figupelit eli miniatyyripelit ovat pöydällä pelattavia strategiapelejä, joissa pelinappuloina toimivat pelihahmoja esittävät pienet figuurit. Harrastukseen kuuluu olennaisena osana myös miniatyyriarmeijoiden ja pelimaastojen maalaaminen ja muokkaaminen. Suosittuja pelejä ovat muun muassa Warhammer Fantasy Battle, Warhammer 40K, Horde, Star Wars ja Lord of the Rings. Tapahtumassa pelataan myös historiallisia strategiapelejä.

Figumaalauskilpailu

Ropeconin perinteinen figumaalauskilpailu palkitsee joka vuosi skenen taidokkaimpia figumaalaajia. Katso lisätiedot ja tuo parhaimmat teoksesi tuomaroitavaksi.

Kaikki ohjelmat kuvauksineen löydät ohjelmaoppaasta.

Lisätietoa peliharrastuksista löydät täältä.