pic

Tervetuloa ohjelmanjärjestäjäksi!

Ropecon ♥ ohjelmanjärjestäjät

Ropeconin koko ohjelma toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Haemme monenlaista ohjelmaa peleistä ja peliesittelyistä työpajoihin, luentoihin, paneelikeskusteluihin ja näytöksiin. Vuoden teema on elämä ja yhteisö – olkoon se inspiraation lähteenä ohjelmanumeroille! Otamme mielellämme mukaan myös englanninkielistä ohjelmaa.

Ilmoittautuminen puheohjelmaan, työpajoihin ja muuhun ohjelmaan 2018 on päättynyt.

Ilmoittautuminen live-roolipeleihin 2018 on päättynyt.

Ilmoittautuminen Kokemuspisteelle, figu-, kortti- ja lautapeleihin 2018 on päättynyt.

Ohjelmanjärjestäjän edut

Ohjelmanjärjestäjänä saat päivä- tai viikonloppurannekkeen tapahtumaan, riippuen ohjelman pituudesta. Pääsääntöisesti lyhyestä puheohjelmasta saa päivärannekkeen ja pitkästä viikonloppurannekkeen tai kaksi päiväranneketta, jos pitkällä puheohjelmalla on useampia järjestäjiä. Kaksi kertaa conin aikana pidettävistä työpajoista saa viikonloppurannekkeen. Tapahtuman aikana käytössäsi on työvoiman ja ohjelmanjärjestäjien takahuone.

Lisäksi vapaaehtoisten etuihin kuuluvat:

⊕ Staffipaidan tilausmahdollisuus
⊕ Lattiamajoitus tapahtumapaikalla
⊕ Pääsy tapahtuman kaatajaisiin
⊕ Halutessasi saat myös työtodistuksen tapahtuman jälkeen

Osa-alueet ja ilmoittautumisohjeet

Ilmoittautuminen puheohjelmaan, työpajoihin ja muuhun ohjelmaan on päättynyt.
Ilmoittautuminen live-roolipeleihin on päättynyt.
Ilmoittautuminen Kokemuspisteelle, figu-, kortti- ja lautapeleihin on päättynyt.
Haluatko pelinjohtajaksi roolipeleihin? Lue ohjeet ja ilmoittaudu »

Jos mieleen tulee kysyttävää ohjelmanjärjestämisestä, voit olla yhteydessä oman osa-alueesi vastaavaan tai ohjelmakoordinaattoriin.

Puheohjelma ja työpajat

Vuoden 2018 Ropeconiin etsitään kiinnostavia ja mukaansatempaavia esitelmiä, työpajoja sekä paneelikeskusteluja erityisesti teemalla elämä ja yhteisö. Toivomme tänä vuonna lisää englanninkielistä ohjelmaa. Mainitsethan, jos pystyt vetämään ohjelmanumerosi sekä suomeksi että englanniksi.

Puheohjelma voi olla esitelmä, keskustelu, paneeli tai työpaja, ja se voi olla aloittelijaystävällinen tai kokeneille konkareille.

Etsimme lauta-, figu- ja pöytäroolipeliaiheista puheohjelmaa ja työpajoja, sekä taiteisiin, käsitöihin ja muuhun roolipelaamisen ympärillä tapahtuvaan luovaan harrastamiseen liittyvää ohjelmaa. Otamme erittäin mielellämme vastaan myös perheille, lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa.

Puheohjelman pituus on 45 minuuttia tai 105 minuuttia. Jos ilmoitat ohjelmaan työpajan, toivomme että se järjestetään kahdesti tapahtuman aikana.

Tänä vuonna Ropeconissa on myös akateemista ohjelmaa. Akateemiseen ohjelmaan on erillinen haku.

Puheohjelman käytössä ovat osittain samat tilat kuin edellisvuonna. Samoista tiloista ovat käytössä ainakin salit 201, 204–207 sekä uutena sali 103. Voit tutustua tiloihin jo etukäteen virtuaaliesittelyn avulla.

Ilmoittautuminen puheohjelmaan ja työpajoihin on päättynyt!

Lisätiedot
Satu Kylmämetsä ja Johanna Kari | puheohjelma@ropecon.fi


Kokemuspiste

Kokemuspisteellä kävijä pääsee tutustumaan uusiin peleihin peliesittelijän opastuksella. Haemme esittelijöitä niin vakiintuneisiin peruspeleihin (esim. Settlers of Catan, Magic: the Gathering, Warhammer, Go) kuin vielä tuntemattomiin peleihin. Peliesittelijänä pääset pelauttamaan lempipeliäsi uudelle yleisölle. Myös pelintekijät ovat tervetulleita esittelemään sekä valmiita että melkein valmiita pelejä kiinnostuneelle yleisölle. Peliesittelyiden ja peluutuksen tulee olla kestoltaan lyhyitä, alle tunnin mittaisia. Tervetulleita ovat niin figut, lautapelit, korttipelit, ja pöytäropet.

Pelinesittelijät saavat Ropeconin viikonloppurannekkeen kahdeksan tunnin pelinesittelyllä tai päivärannekkeen neljän tunnin pelinesittelyllä.

Huomaathan, että Kokemuspiste on vain peliesittelyä varten. Tuotteiden myyntiä varten tulee varata osasto Ropeconin myyntialueelta.

Ilmoittautuminen peliesittelijäksi Kokemuspisteelle on päättynyt!

Lisätiedot
Mikko Hyvönen | kokemuspiste@ropecon.fi


Larpit

Tule tarjoamaan Ropeconin kävijöille unohtumattomia larp-elämyksiä! Voit pelauttaa tapahtumaa varten kirjoittamasi pelin tai muokata olemassa olevasta larpistasi coniin sopivan version. Toivomme jokaisessa pelissä olevan pelattavaa noin 6–10 pelaajalle ja että hahmot ovat kaikkien pelaajien pelattavissa pelaajan ominaisuuksista (sukupuoli, ikä, taidot) riippumatta. Mukaan saa toki ilmoittaa suurempiakin larppeja, mutta toivomme kaikkien hahmojen olevan mielekkäitä pelattavia. Lähtökohtaisesti jokainen itse tekemäänsä peliä neljän tunnin ajan pelauttava pelinjohtaja ja saa kiitokseksi ilmaisen sisäänpääsyn Ropeconiin koko viikonlopuksi.

Eikö sinulla ole peliä, jota vetää? Ei hätää! Näemme mielellämme myös enemmän valmisskenaarioita suomalaisten harrastajien pelattavaksi tuotuina, ja voit ilmoittautua freeform-pelinjohtajaksi samalla ilmoittautumislomakkeella.Valmiista materiaalista vedettävää, noin neljän tunnin peliä toivomme pelinjohtajan jaksavan johtaa kaksi kertaa viikonlopun aikana, jolloin vaivanpalkaksi saa myös viikonloppurannekkeen.

Ilmoittautuminen live-roolipeleihin on päättynyt!

Lisätiedot
Tuomas Puikkonen ja Pauliina Männistö | larpit@ropecon.fi

Korttipelit

Ropecon hakee järjestäjiä korttipeliturnauksille ja korttipeliaiheiselle ohjelmalle. Tarvitsemme myös työntekijöitä korttipelitiskille vastaanottamaan turnausilmoittautumisia ja pitämään huolta siitä, että ohjelma etenee suunnitelmien mukaisesti. Kaikkea ei tarvitse tietää etukäteen, sillä neuvoja ja ohjeita työskentelyyn sekä ohjelman suunnitteluun saat korttipelivastaavalta ja kokeneemmilta turnausten järjestäjiltä. Korttipelitiskin työntekijät perehdytetään tehtävään.

Ilmoittautuminen korttipeliohjelmaan on päättynyt!

Lisätiedot
Nea Similä | korttipelit@ropecon.fi


Lautapelit

Muhiiko mielessäsi hullu tai tuiki tavallinen lautapeleihin liittyvä idea? Kerro se meille! Ropeconissa käsitellään lautapelaamista niin pelisuunnittelutyöpajojen, omituisia teemoja käsittelevien luentojen kuin erikoisten turnausformaattienkin muodossa. Jos vielä epäröit, lautapelivastaava vastaa mielellään kysymyksiisi lautapelit@ropecon.fi.

Ohjelman lisäksi haemme työvoimaa lautapelitiskille, joka huolehtii pelien lainaamisesta ja kunnossa pysymisestä. Ilmoittaudu lautapelitiskin työntekijäksi täyttämällä työvoimalomake. Työvoimahaku avataan huhtikuussa.

HUOM: Jos sinulla on valmis puheohjelmaidea, ota yhteyttä ohjelma@ropecon.fi.

Ilmoittautuminen lautapeliohjelmaan on päättynyt!

Lisätiedot
Mika Lemström | lautapelit@ropecon.fi


Figut

Heilutatko sivellintä kuin säilää? Pyöritätkö noppaa kuin puolijumala? Taipuuko foamboard käsissäsi upeiksi palatseiksi? Haluaisitko jakaa erikoistaitosi conikansan syville riveille?

Figuohjelma hakee puhujia miniatyyriaiheiseen puheohjelmaan, innostuneita keskustelijoita paneelikeskusteluihin, vetäjiä työpajoihin sekä peluuttajia eri pelimuotoihin. Ideoilla – olivat ne sitten viimeisen päälle hiottua timanttia tai vasta aihioita – voit lähestyä figuvastaavaa sähköpostitse figupelit@ropecon.fi.

HUOM: Jos sinulla on valmis puheohjelmaidea, ota yhteyttä ohjelma@ropecon.fi.

Ilmoittautuminen figuohjelmaan on päättynyt!

Lisätiedot
Ville Mutka | figupelit@ropecon.fi


Muu ohjelma

Otamme vastaan myös roolipelaamista tukevien harrasteiden ohjelmasisältöä, kuten taistelunäytöksiä ja muita esityksiä. Jos sinulla on luova idea siitä, millaista ohjelmaa haluaisit järjestää, ota yhteyttä!

Ilmoittautuminen muuhun ohjelmaan on päättynyt!

Lisätiedot
Vera Schneider ja Jukka Seppänen | ohjelma@ropecon.fi

Kysyttävää?

ohjelma@ropecon.fi