pic

Pelipöydistä vieraisiin galakseihin

Kaikki ohjelmat kuvauksineen löydät ohjelmaoppaasta.

Pelit ja turnaukset

Ropecon tarjoaa kävijöilleen laajan kattauksen erilaisia pöytäroolipelejä, larppeja eli liveroolipelejä, lautapelejä, korttipelejä ja figuuripelejä. Kortti-, figu- ja lautapelien taiturit ottavat toisistaan mittaa turnauksissa ja halukkaat pääsevät arvioimaan roolipeliskenaariokilpailun satoa. Pöytäroolipelit eli ropet ovat Ropeconin ydin. Niitä pelataan läpi conin miltei kaikkina vuorokaudenaikoina, kymmenien pelinjohtajien voimin. Pelattavaa on runsaasti sekä peliharrastustaan aloitteleville että kovan tason konkareille.

Luennot, esitelmät ja kunniavieraat

Ropeconin lukuisat luennot ja esitelmät tarjoavat sekä valistusta että ideoita pelien toteuttamiseen. Alansa asiantuntijat ja pitkän linjan harrastajat esittelevät sekä vaihtoehtotodellisuuksien että tosielämän ilmiöitä, jakavat kokemuksiaan ja antavat vinkkejä käytännön toteutuksiin.

Tapahtumaan valitaan vuosittain kunniavieraat, jotka ovat alalla vaikuttavia asiantuntijoita, inspiroivia kansainvälisiä persoonia ja vaikuttavia puhujia.

Työpajat, tanssit, lajinäytökset ja paljon muuta

Pelien ja puheohjelman lisäksi kävijöiden on mahdollisuus osallistua erilaisiin työpajoihin, työnäytöksiin ja lajiesittelyihin. Kokeile bofferointia, historiallista miekkailua, figujen maalausta tai rakenna itsellesi uusi proppi. Jos haluat hengähtää ja tulla viihdytetyksi, käy tutustumassa taide- ja proppinäyttelyyn, katso terästaistelunäytöksiä tai istahda kuuntelemaan satutuokiota. Lauantaina voit ihailla pukuloistoa perinteisessä pukugaalassa ja tanssia tapahtuman aikana opittuja historiallisia tansseja.

Tutustu ja hengaa

Kävijät yhdessä työntekijöiden kanssa ovat Ropeconin sydän. Moni saapuu tapahtumaan viettämään aikaa yhteisen harrastuksen parissa, tapaamaan vanhoja tuttuja ja tutustumaan uusiin harrastajiin. Tulet sitten mistä universumista tahansa, hyvää seuraa löytyy aina.

Etsitkö seuraa tai neuvoja uuden harrastuksen aloittamiselle? Roolipeli- ja cosplayaiheiset yhdistykset esittelevät mielellään toimintaansa harrastuksesta kiinnostuneille. Paikan päältä voit myös ostaa lippuja muihin con-tapahtumiin. Lisäksi Ropeconin Kokemuspiste ja Turvasatama tarjoavat apua ja ohjeita harrastustaan aloitteleville conikävijöille.

Kirpputori ja myyntialue

Myyntialueelta löydät hyviä tarjouksia ja harrastajien uniikkeja käsityötuotteita. Tarjontaan kuuluu mm. roolipelejä, taidetta, koruja ja vaatteita sekä paljon muuta. Ropecon-puodista saat vuositeeman mukaisia Ropecon-paitoja sekä muita hauskoja oheistuotteita.

Myyntialueella toimii myös perinteinen kirpputori, jossa harrastajat myyvät roolipeliaiheisia tavaroita. Kojuista löytyy esimerkiksi larppiproppeja, kirjoja, figuja, pelejä ja kotimaisten pelintekijöiden pienkustanteita.