pic

Taidenäyttely

Taidetta yli genrerajojen

Ropecon esittelee harrastaja- ja ammattilaistaiteilijoiden töitä roolipeliaiheisessa taidenäyttelyssä. Luvassa on mielikuvituksellisia teoksia vahvoin skenemaustein.

Aseta parhaat teoksesi esille ja osallistu taidekilpailuun

Otamme vastaan erilaisilla tekniikoilla toteutettuja teoksia. Teoksen sisältö voi sivuta roolipeliskeneä, vuoden teemaa “elämä ja yhteisö” tai sopia muutoin roolipeliharrastukseen. Teosten tulee olla muodoltaan sellaisia, että ne voi jättää esille galleriamaiseen tilaan. Voit halutessasi asettaa teokselle myös myyntihinnan. Taidenäyttelytila sijaitsee proppinäyttelyn läheisyydessä. Huomaathan, että taideteosten näytteilleasettajille ei tarjota ilmaista sisäänpääsyä.

Näytteille asetetut teokset ovat myös mukana perinteisessä taidekilpailussa, jossa menestyneille jaetaan lahjakorttipalkintoja. Palkitseminen tehdään kävijöiden äänten ja tuomaroinnin perusteella.

Ilmoittaudu 15.7. mennessä

Kerro ilmoittautumisessa työsi mitat ja lähetä siitä joko kuva tai luonnos. Ilmoita myös mahdollisista lisätoiveista esillelaiton tai muiden asioiden suhteen, niin katsotaan mitä voimme tehdä. Kerro viestissä, jos et halua osallistua taidekilpailuun.

Lähetä ilmoittautumisesi osoitteeseen:
taidenayttely@ropecon.fi


Huomioithan seuraavat asiat:

⊕ Tilaa on rajallisesti, joten saatamme joutua rajoittamaan töiden määrää. Ilmoitamme taiteilijoille valinnasta viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.

⊕ Voit myös pyytää varmistusta aikaisemmin, jos koet että työsi valmistelu vaatii sekä aikaa että varmuuden päästä coniin.

⊕ Ropecon on ikärajaton tapahtuma ja taidenäyttely on avoinna kaikille kävijöille. Tästä syystä töiden on sovelluttava kaikenikäisten kävijöiden katseltavaksi. Epäselvissä tapauksissa otathan yhteyttä taidenäyttelyn järjestäjiin hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

⊕ Toivomme taiteilijoiden tuovan työnsä paikalle perjantaina ennen ovien aukeamista ja vievän ne sunnuntaina omatoimisesti pois tapahtuman päätyttyä. Poikkeusjärjestelyistä on mahdollista sopia, jos tieto tulee taidenäyttelyn järjestäjille hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Portfoliopiste

Taidenäyttelyn ohessa toimii portfoliopiste, johon voit tuoda taideportfoliosi pelintekijöiden ja muun conikansan selattavaksi. Portfoliopisteen tarkoitus on edistää suomalaisten roolipelien tekemistä tuomalla yhteen roolipelien kirjoittajat ja visuaalisen suunnittelun tekijät.

Tuo taitosi esiin

Mitkä tahansa taiteen ja käsityön muodot ovat tervetulleita. Portfolion tulee olla kansiomuotoinen ja kooltaan maksimissaan A3. Sisällön on sovelluttava kaikenikäisille katsojille.

Portfoliot voidaan pitää esillä tiettyyn aikaan yksittäisinä tapahtumapäivinä tai koko Ropeconin ajan. Kansiot laitetaan talteen yöksi ja taidenäyttelyn henkilöstö vastaa niistä päiväsaikaan.

Taidekilpailun voittajat 2018

1. sija: Olisitte ajatelleet
Matti Westerlund
2. sija: The Pack
Laura Rantanen
3. sija: Keijupuutarha
Hanna Harri
Tuomariston valinta: Aevum, Time and Eternity
Milla Iloniemi

Kysyttävää?

taidenayttely@ropecon.fi