Opas -testisivu

Proof of Concept

Tämä on esimerkki WordPressin sisältöä käyttävästä mutta nopeasti latautuvasta kävijäoppaasta. WordPressiin integroidun oppaan pääasiallinen tavoite on vähentää tarvetta syöttää tietoa useampaan paikkaan sekä tehdä tiedon päivittäminen mahdollisimman helpoksi.

Sivumalli lataa (toistaiseksi manuaalisesti) kaikki sivut, jotka halutaan näkyvän oppaassa, tekee niistä navigointivalikon sekä tulostaa kaikki niiden tiedot ilman Visual Composerin muotoiluja. Sivumallilla on oma minimaalinen tyylitiedostonsa sekä minimaalinen JS-skripti (käyttää jQuerya, tämä riippuvuus tulee jo ohjelmakartasta).

Lopullinen versio

Lopullisessa versiossa oppaaseen liitettyjä sivuja voi kontrolloida (tämän hetkisen suunnitelman mukaan) WordPress-valikkoa mukauttamalla. Näin mahdollistetaan helposti myös mukautettavat linkkien nimet navigaatioon.

Jatkossa tarkoitus on myös integroida tähän oppaaseen ohjelmakartat sekä suosikkiohjelmien valinta. Näillä muutoksilla tämä WordPress-pohjainen opas voi korvata KonOppaalla pyöritetyn oppaan kokonaan.

Tapahtumapaikka ja kartat

Ropecon 2018 järjestetään 27.–29.7.2018 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma alkaa perjantaina klo 15 ja päättyy sunnuntaina klo 18. Käytössä ovat kokous- ja tapahtumamaailma Siiven tilat kolmessa kerroksessa, Lasigalleria, messuhallit 1, 2 ja 3 sekä avointa galleriatilaa näiden läheisyydessä.

Messukeskuksessa on avoin langaton verkkoyhteys.


Sisäänkäynnit ja liput

Ropeconin lipunmyyntitiskit sijaitsevat Messukeskuksen eteläisellä ja pohjoisella sisäänkäynnillä. Kaikilla lipunmyyntipisteillä maksuvälineenä käy käteinen. Muutamilla pisteillä maksaminen on mahdollista myös kortilla. Nopein ja varmin maksutapa on käteinen.

Ennakko- ja ryhmälippuja vaihdetaan rannekkeiksi eteläisellä sisäänkäynnillä klo 13 alkaen. Varsinainen lipunmyynti alkaa molemmilla sisäänkäynneillä perjantaina 27.7. klo 15.

Lipunmyynnin aukioloajat
pe klo 15–01 / la klo 7–01 / su klo 7–15


Narikka

Ropeconin lipun hintaan kuuluvat tapahtuman narikkapalvelut. Eteläisen sisäänkäynnin narikka on tarkoitettu vain pientavaroiden kuten välttämättömien ulkovaatteiden säilytykseen. Rinkat ja muut suurikokoiset esineet viedään säilytykseen isotavaranarikkaan, joka sijaitsee Lasigallerian päädyssä.

Narikan aukioloajat
pe 15–01 / la 7–03 / su 7–18

Isotavaranarikka palvelee vuorokauden ympäri koko tapahtuman ajan.

Tilakartat löydät tapahtuman ohjelmaoppaasta ja paperisesta Con-lehdestä. Halutessasi voit tutustua tiloihin etukäteen myös virtuaaliesittelyn avulla.

Koko tapahtuma-alue
Siipi

Koko tapahtuma-alue | Siipi, kerrokset 1–3
Siipi 1. krs | Siipi 2. ja 3. krs


Con-lehti

Tapahtumapaikalla on jaossa paperisia Con-lehtiä. Kaiken tarvittavan tiedon ohjelmasta ja tapahtumapaikasta saat myös mobiililaitteilla toimivasta Ropeconin ohjelmaoppaasta.

Con-lehti 2018

Kaikki ohjelmat kuvauksineen löydät ohjelmaoppaasta.

Saapuminen

Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Messuparkki: Ratapihantie 17
Kokoustamon parkki: Ratamestarinkatu 13

Messukeskus sijaitsee Helsingin Pasilassa, erinomaisten liikenneyhteyksien keskellä. Pasilan juna-asema on 300 metrin kävelymatkan päässä.

Tapahtumassa on kaksi sisäänkäyntiä: eteläinen sisäänkäynti Messuaukion puolella ja pohjoinen sisäänkäynti Messuparkin puolella.


Lähestymiskartta
Aluekartta
Google Maps

Raitiovaunut: 7 ja 9.
Raitiovaunuissa ei myydä lippuja. Osta lippu automaatista tai HSL:n sovelluksella. Katso myös raitiovaunulippujen myyntipisteet.

Bussit: Pasilan asemalle tulevat bussit. 506 ja 69 Messukeskukseen, ja 551 Espoosta Pasilan juna-asemalle.

Junat: Kaikki lähi- ja kaukojunat (lukuunottamatta Allegro-junia) pysähtyvät Pasilan asemalla, josta pääset alikulkutunnelin kautta suoraan Messukeskukseen. HUOM! Osa junista ei liikennöi Helsingin ja Pasilan välillä. Tarkemmat päiväkohtaiset tiedot aikataulumuutoksista voi tarkistaa HSL reittioppaasta ja VR:n matkahausta.

Polkupyörä: Pyörätelineitä on eteläisen sisäänkäynnin ja Kokoustamon edessä. Kaupunkipyörien pysäkit löytyvät Rautatieläisentorilta ja Veturitorilta.

Taksi: Taksiasema sijaitsee Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin edustalla. Taksit voivat ajaa suoraan sisäänkäynneille.

Lentokenttä: I- ja P-junat liikennöivät lentokentältä läheiselle Pasilan asemalle. Matka-aika junalla on noin puoli tuntia ja junien vuoroväli päiväliikenteessä noin 10 minuuttia. Matka-aika lentokentältä Messukeskukseen taksilla on noin 15 minuuttia.

Junien ja bussien hintavertailun tueksi suosittelemme Matkakeisari-palvelua.


Reittiopas
HSL-aikataulut
Lähiliikenteen juna-aikataulut
Lentokenttäbussi
Pääkaupunkiseudun opaskartta

Messukeskuksen aina avoinna oleva pysäköintitalo Messuparkki sijaitsee Messukeskukseen pohjoisen sisäänkäynnin puolella, osoite navigaattoriin: Ratapihantie 17.

Käytössä on myös Kokoustamon pysäköintialue, joka sijaitsee Ratamestarinkadun päässä, osoite navigaattoriin: Ratamestarinkatu 13.

Tapahtumanaikainen pysäköintilippu:
24 €
pysäköinti koko tapahtuman ajan (pe-su)

• Ajaessasi pysäköintiin ota normaalisti puomilta lipuke ja pysäköi auto. Osta tapahtumanaikainen pysäköintilippu Ropeconin lipunmyyntitiskiltä. Kun sinulla on tapahtumanaikainen pysäköintilippu, voit heittää puomilta saamasi lipun pois.
• Tapahtumanaikainen pysäköintilippu oikeuttaa pysäköintiin koko tapahtuman ajaksi ilman erillisiä kulkurajoituksia tai lisämaksuja.
• Tapahtumanaikaisia pysäköintilippuja on myynnissä rajoitettu määrä ja niitä voi ostaa vain Ropeconin lipunmyyntipisteistä.

Muut pysäköintimaksut:
12 €
oikeuttaa kertapysäköintiin yhden vuorokauden (24 h) aikana

• Pysäköintimaksu maksetaan automaattiin.
• Maksuvälineinä käyvät käteinen ja yleisimmät maksukortit.
• Maksun voi maksaa jo saavuttaessa.

Invaliditunnuksella voi pysäköidä mihin tahansa ruutuun maksutta. Messuparkissa alimmalla P1-tasolla ja pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä on 20 invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa.

Tesla-sähköautojen latauspisteet (20A 13,8 kW) sijaitsevat pysäköintitalon kerroksessa P2. Latauspisteitä on viisi, ja lataaminen on maksutonta. Pysäköinnistä peritään normaali pysäköintimaksu.

Invaliditunnuksella voi pysäköidä mihin tahansa ruutuun maksutta. Pysäköintitalossa alimmalla P1-tasolla ja pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä on 20 invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa. Ulosajettaessa näytä invalidikorttia puomilla kameralle.

Myös Kokoustamon pysäköintialueella on invapaikkoja, mutta suosittelemme niitä vain toissijaisesti, sillä reitillä eteläiselle sisäänkäynnille on nousua ja jyrkähkö mäki.

Messukeskuksen kaikki sisäänkäynnit ja tilat ovat esteettömiä. Liikkuminen halleista toiseen sujuu hisseillä. Hissien paikat on merkitty tapahtuman karttaan. Suurin osa Messukeskuksen ravintoloista on esteettömiä. Inva-wc:t on merkitty karttaan.

Keski-Pasilan uuden keskuksen Triplan rakentaminen etenee vauhdilla, ja uuden Pasilan aseman rakentamista valmistellaan niin aseman sisätiloissa kuin sen lähiympäristössäkin. Tämä vaikuttaa kulkureitteihin asemalla.

Reittinä asemalta Messukeskukseen suosittelemme käyttämään alikulkutunneleita (asemalta pohjoissuuntaan). Niiden kautta kierrät rakennustyöt ja pääset Messukeskukseen nopeammin. Rakennustöiden aikaiset järjestelyt Pasilan asemalla on hyvin opastettu. Katso suositeltu reitti asemalta Messukeskukseen.

Ajantasaiset tiedot liikennejärjestelyistä ja kulkureiteistä löytyvät HSL:n Pasila-sivulta.
Palvelut Pasilan asemalla rakennustöiden aikana löytyvät Pasilan aseman sivuilta.

Esteettömyys

Ropeconille on tärkeää, että tapahtumasta pääsevät nauttimaan kaikki, joita roolipeliharrastus kiinnostaa. Tilat Helsingin Messukeskuksessa soveltuvat hyvin liikunta- tai toimintarajoitteisille kävijöille.

Sekä eteläiseltä että pohjoiselta sisäänkäynniltä löytyy oviautomatiikka. Kokoustamossa toimintaa on kolmessa kerroksessa, joiden välillä pääsee kulkemaan hissillä.

Käytössämme olevissa WC-tiloissa on myös esteettömät WC:t. Kaikkiin tapahtuman aikana auki oleviin kahviloihin ja ravintoloihin pääsee kulkemaan esteettömästi.

Puheohjelmasaleihin saa pyydettäessä induktiosilmukan infosta – pyydäthän infoa järjestämään asian vähintään tuntia ennen ohjelman alkua. Voit tutustua tiloihin etukäteen virtuaaliesittelyn avulla.

Avustajat pääsevät luonnollisesti ilmaiseksi sisään tapahtumaan. Lemmikkieläimet on tapahtumassa kielletty, mutta opaskoirat ovat työtehtävissään tervetulleita.

Invaliditunnuksella voi pysäköidä mihin tahansa ruutuun maksutta. Pysäköintitalossa alimmalla P1-tasolla ja pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä on 20 invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa. Ulosajettaessa näytä invalidikorttia puomilla kameralle.

Myös Kokoustamon pysäköintialueella on invapaikkoja, mutta suosittelemme niitä vain toissijaisesti, sillä reitillä eteläiselle sisäänkäynnille on nousua ja jyrkähkö mäki.

Ruoka ja juoma

Messukeskuksen ravintoloista ja kahviloista löytyy helpotusta kaikenkokoiseen nälkään.


Ravintoloiden aukioloajat

Eat & Meet
pe 15–21, la 12–21, su 12–16

Olohuone
pe 15–21, la 15–21, su 11–16
puuroaaminen la ja su 8–11

Balcony
pe ja la 18–03 (keittiö auki klo 01 asti)
su suljettu

Helsinki Cafe
pe 15–21, la 9.30–18, su 9.30–17

Hesburger
pe 15–24, la 9–02, su 9–18

Wok'n'Curry
pe 15–22, la 8–22, su 8–18

Cafe 3 (halli 3)
pe 17–23, la 13–23, su 11–15

Sushirullen
pe 15–21, la 12–21, su suljettu

Pasilan aseman läheisyydestä löytyy useita ravintoloita ja kauppoja tapahtumapaikan tarjontaan vaihtelua kaipaaville.

Nepalilainen ravintola Mero-Himal
Veturitori 2
www.merohimal.fi

Pasilan Pizza Kuningas
Asemapäällikönkatu 3
www.pasilanpizzapalvelu.fi

Thai Asia Take-Away
Ratamestarinkatu 3
www.facebook.com/ThaiAsiaTakeAway

Mala
Opastinsilta 10
mala.fi

Pasilan väliaikaisen aseman liikkeet ja aukioloajat
R-Kioski ja Subway
www.pasilanasema.fi/stores
Huomaathan, että aseman rakennustyömaa saattaa vaikuttaa liikkeiden aukioloaikoihin.


Lähialueen ruokakaupat

Pasilan ruokakaupat ja aukioloajat
kauppojen-aukioloajat.fi/haku?q=pasila

Pasilan aseman kaupat
www.pasilanasema.fi/stores

Lidl
Ratapihantie 3

K-market Pasaati
Asemapäällikönkatu 3

Ravintolat ja palvelut kartalla

Vesipisteet

Tapahtumapaikalla on kolme vesipistettä. Yksi sijaitsee Kokoustamon aulassa vahtimestarien koppia vastapäätä, toinen hallissa 5 kahvilan alapuolella ja kolmas Ylä-Galleriassa portaikon ja halli 5 ovien läheisyydessä. Vesipisteillä ei ole juoma-astioita.


Apteekkipalvelut

Pasilan Apteekki
Ratapihantie 9
ma-pe 9–17
la 10–16
su suljettu

Yliopiston Apteekki
Mannerheimintie 96
Aina avoinna

Majoitus

Tilaa on runsaasti, mutta kuitenkin rajoitetusti. Majoitustila on yöpyjien vapaassa käytössä vuorokauden ympäri koko tapahtuman ajan. Viikonloppurannekkeella voit siis tulla nukkumaan ja lähteä pois koska haluat aina perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään asti.

Päivälippu oikeuttaa yhden yön viettämiseen majoituksessa. Oikeus tapahtuma-alueella ja majoitustiloissa oleskeluun päättyy lipun ostoa seuraavana aamuna klo 9. Muistathan, että voit halutessasi päivittää päivälipun viikonloppurannekkeeksi 12 euron hintaan.

Majoitustila sijaitsee Messukeskuksen hallissa 2. Sisäänkäynti on Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin viereisen Lasigallerian länsipäädyssä. Kulje Lasigallerian päätyyn, astu väliovista sisään ja laskeudu portaat alas.

Saapuessasi sinulle osoitetaan tila, johon voit majoittua. Tapahtuman puolesta ei ole tarjolla yöpymistarpeita, joten tuo lämmin patja sekä peite ja tyyny tai makuupussi viileähkön betonilattian päällä nukkumista varten. Muistathan, että majoitustila on tarkoitettu vain nukkumiseen, ei tavaroiden säilytykseen. Oma yöpymispaikka on siivottava tavaroista, kun lopetat nukkumisen ja lähdet majoitustilasta. Patjojen ja vastaavien tavaroiden säilönä toimii isotavaranarikka, joka sijaitsee Lasigallerian länsipäädyssä.

Majoitus avataan perjantaina noin klo 21. Tilasta on poistuttava viimeistään sunnuntaina klo 15. Majoituksessa on koko ajan paikalla majoitusvahteja, jotka avustavat majoittumisessa ja valvovat tilaa.


Peseytyminen ja maskeeraus

Majoituksen suihkutilat ovat avoinna vuorokauden ympäri. Suihkutilojen yhteydessä sijaitsevat myös maskeeraustilat. Toivomme, että kaikki tavallista nenän puuterointia raskaampi maskeeraus tapahtuu maskeeraustilassa.

Muita majoitusvaihtoehtoja kaipaaville Messukeskuksen lähistöllä sijaitsee Original Sokos Hotel Pasila. Lisäksi Pasilan liikenneyhteydet ovat erinomaiset, joten majoittuminen muuallakin Helsingin seudulla onnistuu helposti.

HUOM!
Messukeskuksen yhteydessä sijaitseva Holiday Inn Helsinki on tapahtuman aikana kiinni remontin vuoksi.

Muistathan, että kaikissa ajoneuvoissa, myös asuntoautossa tai -vaunussa yöpyminen on kielletty kaikilla Messukeskuksen pysäköintialueilla.

Lasten Ropecon

Ropecon sopii erinomaisesti koko perheelle. Aloittelijoille, lapsille ja perheille soveltuvaa pelattavaa löytyy erityisesti Kokemuspisteeltä. Lisäksi ohjelmalavalla, näyttelyalueella sekä bofferi- ja teräsalueella tapahtuu lähes koko ajan jotain jännittävää. Pelitiskien ja myyntialueen työntekijät kertovat mielellään lisää lapsiystävällisistä peleistä.

Lue perheiden kokemuksia Ropecon-viikonlopusta Ropeconin blogista.

Lastenhoitohuone

Lastenhoitohuone löytyy hallista 3, Cafe 3:n läheisyydestä. Lastenhoitotasoja on myös Siiven  1. ja 2. kerroksen inva-WC:ssä sekä pohjoisen sisäänkäynnin WC:ssä. Potat löytyvät Siiven molemmista inva-WC:stä.

Lastenhuone

Lastenhuone sijaitsee käytävämäisen Ylägallerian puolivälissä. Lastenhuoneessa lapset voivat huoltajiensa valvonnassa leikkiä, syödä tai rauhoittua. Huoneesta löytyy vesipiste, mikroaaltouuni, jääkaappi sekä WC hoitotasolla. Tilassa on työntekijä, mutta lapset ovat aina huoltajiensa vastuulla – kyseessä ei siis ole lapsiparkki.

Aukioloajat
pe 16–22 / la 10–22 / su 10–16

Lastenvaunut

Tapahtumaan voi osallistua lastenvaunujen kanssa. Kulku eri kerrosten välillä onnistuu hissillä. Ohjelmasaleissa ja käytävillä voi kuitenkin olla ajoittain ruuhkaa, jolloin liikkuminen vaunujen kanssa saattaa olla hankalaa. Lastenvaunuparkki sijaitsee pääaulan läheisyydessä Lasigalleriassa isotavaranarikan päädyssä.

Lapset voivat osallistua miltei kaikkeen ohjelmaan. Mukana on muutamia ohjelmanumeroita, jotka on kielletty alaikäisiltä tai alle 15-vuotiailta. Ikäsuositukset löytyvät ohjelmaoppaasta kyseisten ohjelmanumeroiden kuvauksista.

Pelit ja ohjelmanumerot, joita suosittelemme erityisesti lapsille, löytyvät Ropeconin ohjelmaoppaasta hakukategorialla ”lapsiystävällinen”. Voit tallentaa mielenkiintoiset ohjelmanumerot klikkaamalla tähtikuvaketta, jolloin suosikkisi näkyvät aikataululistauksena ”Omat suosikit” -sivulla.

Lisätiedot vuoden 2018 ohjelmasta julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Myyntialue

Hyviä messutarjouksia ja ihania löytöjä

Tapahtuman myyntialue sijaitsee hallissa 1. Tarjontaan kuuluu roolipelejä, taidetta ja käsitöitä sekä paljon muuta. Myyntialueelta löytyy myös perinteinen kirpputori.

Aukioloajat

perjantaina klo 15–21
lauantaina klo 10–18
sunnuntaina klo 10–15

Pankkiautomaatit

Kaikilla myyjillä ei ole käytössä maksupäätettä, joten varaudu maksamaan käteisellä. Kirpputorilla käteinen on ainoa maksutapa. Messukeskuksessa on kaksi pankkiautomaattia, jotka sijaitsevat Lasigalleriassa ja Alagalleriassa.

Näytteilleasettajat

Myyntialueelta löydät paljon erilaisia pelejä ja peliaiheista esineistöä. Hyödynnä hyvät messutarjoukset ja osta käsityötä, jota on vaikea saada muualta!

Katso lista näytteilleasettajista »

Haluatko näytteilleasettajaksi Ropeconiin?
Katso lisätiedot »


Ropecon Shop

Ropecon Shopissa on tarjolla vuositeeman mukaisia Ropecon-paitoja sekä muita tapahtuman oheistuotteita. Ennakkoon tilatut tuotteet voi noutaa omalta pisteeltään puodin läheisyydestä.

Ropecon-paita 2018 »
Ropecon-tuotteet »

Ropecon Shop myy myös pienjulkaisijoiden pelejä.
Katso lisätiedot »


Kirpputori

Kirpputorilla roolipelien harrastajat myyvät peliharrastuksiin liittyviä esineitä. Toisen turhaksi jäänyt esine voi olla toisen uusi aarre. Tule tekemään löytöjä!

Haluatko tuoda esineitä myyntiin kirpputorille?
Katso lisätiedot »


Yhdistykset

Erilaiset peliharrastukseen liittyvät yhdistykset esittelevät toimintaansa myyntialueen läheisyydessä. Haluatko aloittaa uuden harrastuksen tai liittyä yhdistystoimintaan? Yhdistykset kertovat mielellään tapahtumistaan ja harrastukseen liittyvistä käytännön asioista. Sano rohkeasti hei!

Haluatko esitellä toimintaasi Ropeconissa?
Katso lisätiedot »

Turvallisuus ja viihtyvyys

Hätäturvallisuus

• Selvitä hätäpoistumistiet etukäteen.
• Hätätilanteessa poistu lähimmän hätäpoistumistien kautta ulos tilasta.
• Pysy poissa autotieltä, jotta pelastushenkilökunta pääsee paikalle.
• Noudata järjestyksenvalvojien ohjeita, kehotuksia ja käskyjä.


Järjestyssäännöt

Tapahtumassa noudatetaan muutamia erityisiä järjestyssääntöjä, joiden tarkoituksena on luoda kaikille osallistujille turvallinen ja onnistunut tapahtuma. Turvallisuutta ja järjestystä tapahtumassa valvovat poliisin hyväksymät järjestyksenvalvojat. Heidän sekä järjestäjien antamia ohjeita tulee noudattaa.

Yksinkertaisuudessaan säännöt voidaan tiivistää muutamaan kohtaan:

• Noudata lakia ja järjestyssääntöjä.
• Käytä järkeä.
• Ota muut huomioon.


Käyttäytyminen

Ropeconin järjestäjät haluavat taata kaikille osallistujille turvallisemman tilan ja sitä kautta mukavan kokemuksen. Kiusaaminen ja häirintä eivät kuulu Ropeconiin, joten muistathan käyttäytyä kaikkia kohtaan kunnioittavasti koko viikonlopun ajan. Tutustu Ropeconin häirinnänvastaiseen linjaukseen.

Mikäli toinen kävijä tai tapahtuman järjestyksenvalvojat tahi muut järjestäjät pyytävät sinua lopettamaan jonkin toiminnan häiritsevänä, kuuntele heidän kehotuksiaan. Mikäli sinulla on kysyttävää häirinnänvastauksesta linjauksesta, voit ottaa yhteyttä Ropeconin häirintäyhdyshenkilöihin, Mariin (044 781 5518) tai Einoon (044 781 5519).Tapahtumassa käytetään aseita tai asejäljitelmiä ainoastaan osina tapahtuman ohjelmaa, esimerkiksi taistelunäytöksissä.

Jos pukusi rekvisiittaan kuuluu oleellisena osana asejäljitelmä tai muu kättä pidempi, sen on pysyttävä kiinni puvussa. Minkään pidempien esineiden heiluttelu tapahtumassa ei ole sallittua.

Lisäksi on huomioitava, että mikään miekkaa tai muuta teräasetta jäljittelevä puvun osa ei saa olla teroitettu. Ampuma-asejäljitelmien tulee olla selkeästi merkittyjä (ks. ohjeet alla).

Muovikuula-aseiden lippaiden tulee olla tyhjiä ja aseiden ilman akkuja tai kaasuja. Merkityilläkään aseilla ei osoitella sivullisia kävijöitä.

Pehmomiekkailulle ja muulle tämän kaltaiselle toiminnalle on varattu aikaa ja paikka ohjelmassa. Boffereitakaan ei siis heilutella vapaasti missään.


Aseiden merkintä

Ampuma-asejäljitelmien tulee olla selkeästi merkittyjä seuraavalla tavalla:

• Piippu on teipattu umpeen punaisella teipillä vähintään 2 cm:n matkalta.
• Kahvassa tai perässä on selkeä punainen teippaus, joka erottuu myös aseen ollessa
kiinni puvussa.

Mikäli merkitsemistavassa on jotain epäselvää tai sinulla on kysyttävää, tiedustele apua lähimmältä järjestyksenvalvojalta tai infosta. Infosta löytyy myös punaista teippiä aseiden merkitsemistä varten.

Asejäljitelmän voi merkitä myös itse kotona. Järjestyksenvalvojat voivat tarkistaa asejäljitelmiä tapahtuman aikana.

Jos kävijänä näet tapahtumassa ampuma-asejäljitelmän jota ei ole merkitty ohjeiden mukaisesti, ota viipymättä yhteys järjestyksenvalvontaan jotta asejäljitelmä voidaan tarkistaa.Tapahtuma on päihteetön.

Tapahtuma-alueella on alkoholin hallussapito kielletty eikä päihtynyt henkilö ole tervetullut tapahtumaan. Päihtyneet asiakkaat ohjataan pois tapahtuma-alueelta, ja tarvittaessa kielletyt aineet voidaan takavarikoida. Laittomat päihteet ilmoitamme aina poliisille. Fazerin väliaikaisravintola palvelee täysi-ikäisiä asiakkaita anniskeluoikeuksiensa puitteissa. Muistathan kuitenkin, että päihtyneenä et ole tervetullut takaisin tapahtuma-alueelle.

Tupakointi, myös sähköinen versio, on sallittua ainoastaan ulkotiloissa, merkityillä alueilla.


Kulkureitit ja avoimet tilat

Kulkureitit tulee tapahtumassa pitää esteettöminä.

Portaikot eivät ole istumista varten, eikä aulatiloihin sovi levittää piknik-vilttiä.

Nukkuminen on sallittua nukkumakäyttöön varatulla alueella hallissa 2.Spontaanit esitykset ovat suotavia. Muista kuitenkin olla häiritsemättä muita ihmisiä tai Ropeconin ohjelmaa esimerkiksi estämällä läpikulkua tai pitämällä melua luentosalien läheisyydessä.

Koska Ropeconin ohjelma on maksutonta, ei spontaaneistakaan ohjelmanumeroista saa vaatia rahaa.

HUOM! Tulennielentä ja mitkä hyvänsä muut riskialttiit ohjelmanumerot voivat vaatia erillisiä lupia tai vakuutuksia, eivätkä ole mahdollisia järjestää ilman etukäteiskeskustelua järjestäjien kanssa. Tapahtuman järjestyksenvalvonta voi pyytää keskeyttämään riskialttiiksi katsomansa ohjelman.


Vaatetus

Ropeconiin asua valitessa on syytä muistaa että Ropecon on myös lapsille sallittu tapahtuma. Riittävä pukeutuminen on siis pakollista.

Pukeutuminen erilaisiin rooliasuihin on täysin sallittua. Huomioi, että henkilöllisyyden tarkistamiseksi erityisesti ikärajallisiin tapahtumiin osallistuttaessa tulee pystyä tarvittaessa näyttämään kasvonsa.Lemmikkieläimiä ei valitettavasti voi tapahtumaan tuoda. Eläimiä ei myöskään saa jättää yksin odottamaan tapahtuma alueen välittömään läheisyyteen, vaikka eläin olisikin tällaiseen tottunut. Opas- ja avustajakoirat luonnollisesti ovat tervetulleita myös sisätiloihin. Mainosten, esitteiden tai kavereiden kiinnittäminen tapahtuma-alueen seiniin tai muihin pintoihin teipillä tai millään muullakaan keinoin on kiellettyä.

Kaupallisen toiminnan harjoittaminen tapahtumassa on rajoitettua, tarvittaessa ota yhteyttä järjestäjiin.

Pidetään tapahtuma siistinä ja viedään omat roskat niille kuuluville paikoille, roska-astioihin.

Messukeskus on keskellä Helsinkiä – otathan alueen asukkaat huomioon, myös tapahtuma-alueen ulkopuolella.


Turvataan yhdessä hyvä kokemus kaikille

Ropeconin järjestäjät haluavat taata kaikille osallistujille turvallisen tilan ja sitä kautta mukavan kokemuksen. Kiusaaminen ja häirintä eivät kuulu Ropeconiin, joten muistathan käyttäytyä kaikkia kohtaan kunnioittavasti koko viikonlopun ajan. Tutustu Ropeconin häirinnänvastaiseen linjaukseen.

Info 24 h tapahtuman aikana

045 136 2946